Italijani predvođeni Sinerom pretposlednja prepreka Srbiji do nove „salatare“

Italijani predvođeni Sinerom pretposlednja prepreka Srbiji do nove „salatare“

Teniska reprezentacija Srbije igraće polufinale Dejvis kupa protiv Italije koju predvodi četvrti igrač sveta Janik Siner. Duel u Malagi će početi posle 12.00 sati.

Srbija je pobedama Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića došla do trijumfa u četvrtfinalu nad Velikom Britanijom. Naredni rivali srpskim teniserima su bolje rangirani na ATP listi od Britanaca, ali je Dejvis kup tim Srbije predvođen najboljim na svetu – Đokovićem.

Italija je grupnu fazu Dejvis kupa okončala sa jednim porazom i dva trijumfa. Savladali su Čile i Švedsku, a poraženi su od Kanade. Uzdanica tima Janik Siner nije bio sa reprezentacijom u Grupi A, ali je u četvrtfinalu protiv Holandije doneo bod ekipi u meču sa Talonom Griksporom. U paru sa Lorencom Sonegom bio je bolji od pomenutog Grikspora i Veslija Kolhofa.

Selektor Italije Filipo Volandri odabrao je Sinera, Sonega, Matea Arnaldija, Lorenca Musetija i Simonea Bolelija za duel sa Srbijom. Posle Sinera, najbolje plasirani igrač im je Lorenco Museti, 27. na ATP listi, a Arnaldi i Sonego zauzimaju 44. odnosno 47. mesto.

Teniska reprezentacija Srbije nastupaće protiv „azura“ u istom sastavu kao i protiv Velike Britanije. Pored Đokovića i Kecmanovića, tim čine i Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović.

Italija je osvojila titulu šampiona Dejvis kupa 1976. godine i još šest puta je bila drugoplasirana. Srbija je trijumfovala 2010. godine, a ovo će biti jedinstvena prilika da izjednači rezultat u međusobnim duelima, pošto su Italijani četiri puta bili bolji u sedam okršaja.

Prvi susret odigran je daleke 1933. godine u Firenci, a tadašnji reprezentativci Jugoslavije su bili bolji od domaćina. Poslednji meč do sada odigran je 1988. godine, a Italija je odnela pobedu i ostvarila plasman u polufinale Dejvis kupa.

Pobednik drugog polufinala igraće u finalu protiv Australije koja je bila bolja od Finske. Finalni mečevi biće odigrani u nedelju, 26. novembra.