Italijani i Australijanci pobedama otvorili Mundobasket, Crnogorci ubedljivi protiv Meksika

Italijani i Australijanci pobedama otvorili Mundobasket, Crnogorci ubedljivi protiv Meksika

Pobedama Italije nad Angolom i Australije nad Finskom ,počelo je takmićenje na Mundobasketu koji se održava u tri zemlja – Japanu, Indoneziji i Filipinima. Crna Gora ubedljiva protiv Meksika, Letonija još ubedljivija protiv Libana. Derbi dana igra se u okviru Grupe H, a sastaju se Francuska i Kanada.

Košarkaši Crne Gore uspešno su počeli nastup na Mundobasketu, pošto su u prvoj utakmici Grupe D u Pasaju savladali ekipu Meksika 91:71.

Posle izjednačene prve deonice, Crnogorci su na poluvreme otišli sa 9 poena prednosti, koju su uvećali do kraja meča, iako su Meksikanci do poslednjih par minuta držali kakav-takav rezultatski priključak.

Najefikasniji na meču bio je Nikola Vučević sa 27 poena i 10 skokova, Kendrik Peri dodao je 16, uz 7 asistencija.

U meksičkom timu istakao se Kruz Saldivar sa 16 poena.

Italija je pobedila Angolu sa 81:67 u prvom meču grupe A. Tek u poslednjoj četvrtinu uspeli su Italijani da nadigraju Angolu, a tim su predvodili Simone Fontekio sa 19 poena i Stefano Tonut sa 18 postignutih poena. Čilde Dundao sa 19 i Bruno Fernando sa 13 poena bili su jedini dvocifreni u dresu afričke selekcije.

Košarkaši Australije ubedljivo su savladali Finsku sa 98:72 u meču prvog kola E grupe i opravdali status jednog od favorita u grupi. Peti Mils je sa 25 poena predvodio Australiju, Džoš Gidi je dao 14, Džo Ingls 13, a Dante Egzum 10. Najefikasniji u redovima Finaca, očekivano, bili su Lauri Markanen sa 19 i Sasu Salin sa 13 poena.