Italija pobedila Albaniju sa 2-1 na Euru 2024 nakon što je primila gol posle 23 sekunde

Italija pobedila Albaniju sa 2-1 na Euru 2024 nakon što je primila gol posle 23 sekunde

Italija je imala težak početak na Evropskom prvenstvu, primivši gol već nakon 23 sekunde. Međutim, brzo su se oporavili i uspeli da pobede Albaniju sa 2-1 u dramatičnom meču u Dortmundu. Nedim Bajrami je bio junak Albanije dok je njegov pokušaj završio na stativi Italije. Ipak, Italijani su uspeli da preokrenu rezultat zahvaljujući golovima Lorenca Pellegrinija i Nikola Barele.

Nakon pobede Engleske u finalu prethodnog Evropskog prvenstva, pritisak je bio veliki na novu italijansku ekipu pod vođstvom Lučana Spaletija da ostvari pobedu na otvaranju takmičenja. Ostali timovi u grupi su trostruki šampion Španija i Hrvatska, polufinalista poslednjeg Svetskog prvenstva.

Bajramijev rani gol postavio je novi rekord kao najbrži gol u istoriji Evropskog prvenstva, ali Italijani su uspeli da se vrate u igru i kontrolišu dešavanja na terenu. Pod vođstvom Spaletija, Italija je ostvarila pobedu nakon samo jednog poraza u 12 mečeva.

Italija, koja se nije kvalifikovala za poslednje Svetsko prvenstvo, sada teži ka osvajanju treće titule na Evropskom prvenstvu.