Italija pobedila Bosnu i Hercegovinu u poslednjoj pripremnoj utakmici pre Eura

Italija pobedila Bosnu i Hercegovinu u poslednjoj pripremnoj utakmici pre Eura

Fudbalska reprezentacija Italije ostvarila je pobedu od 1:0 protiv Bosne i Hercegovine u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo, pred 16.000 gledalaca u Empoliju.

Gol odluke postigao je vezista Intera, Davide Fratesi, u 38. minutu na asistenciju Federika Kjeze. Ovo je druga pripremna utakmica za Azurne nakon nedavnog remija bez golova protiv Turske.

Italijanski strateg Lučano Spaleti promenio je formaciju sa 4-2-3-1 na 3-4-2-1, pruživši priliku 17 igračima. Aktuelni šampioni Evrope igrali su sa sledećim sastavom: Donaruma – Darmijan, Buongiorno, Kalafjori – Belanova (od 65. Dimarko), Žoržinjo (od 65. Pelegrini), Fađoli (od 65. Kristante), Kambijazo – Fratezi (od 76. Folorunšo), Kjeza (od 76. Raspadori) – Skamaka (od 84. Retegi).

Ovo je bio drugi meč novog selektora Bosne i Hercegovine, Sergeja Barbareza, koji se suočio sa izazovima zbog velikog broja povreda i otkaza igrača. Prethodno su poraženi od Engleske sa 0:3.

Italija će svoj put na Euru započeti 15. juna protiv Albanije, a zatim će se sastati sa Španijom pet dana kasnije. U poslednjem meču u grupi, 24. juna, sastaju se sa Hrvatskom.