Đirona dominira u La Ligi: Trijumf nad Alavesom za vrh tabele

Đirona dominira u La Ligi: Trijumf nad Alavesom za vrh tabele

U impresivnom nastupu, Đirona je zauzela čelnu poziciju španske La Lige nakon ubedljive pobede od 3:0 protiv Alavesa u ponedeljak. Ovaj rezultat je Đironu postavio dva boda ispred Real Madrida i devet bodova ispred Barselone, koja zauzima treće mesto.

U srcu Đironine pobede bio je Artem Dovbik, napadač koji je postigao dva gola, dok je Jan Bueno Kuoto blistao na desnom krilu. Dovbik je otvorio skor sredinom prvog poluvremena glavom, nakon što je golman Alavesa, Antonio Sivera, samo uspeo da odbrani udarac Kuota. Kuoto je zatim asistirao za drugi gol, koji je postigao Portu neposredno pre poluvremena. Dovbik je svojim desetim golom u sezoni, iz penala, u 60. minutu utakmice postavio konačnih 3-0.

Alavesova serija od 24 utakmice u gostima bez pobede, najgora u istoriji kluba, nastavlja se ovim porazom. Klub se trenutno nalazi na 13. mestu u La Ligi, samo tri boda iznad zone ispadanja.

Đirona, iznenađujući kandidat za šampionsku titulu, će se suočiti sa Betisom u narednom meču, dok Alaves očekuje teška utakmica na domaćem terenu protiv Real Madrida. Ova pobeda Đirone ne samo da ih stavlja na vrh lige, već i ukazuje na njihovu snagu kao ozbiljnog takmičara u ovoj sezoni La Lige.