Mehdi Taremi postigao prvi gol za Inter u pobedi nad Crvenom zvezdom

Mehdi Taremi postigao prvi gol za Inter u pobedi nad Crvenom zvezdom

Iranski napadač Mehdi Taremi postigao je svoj prvi gol za Inter iz Milana u utorak, realizujući penal protiv golmana Crvene zvezde iz Beograda, Omrija Glejzera, samo nekoliko sati nakon što je Iran ispalio rakete na Izrael. Taremi, koji je ovog leta prešao iz Porta, odigrao je ključnu ulogu u pobedi Intera nad Crvenom zvezdom rezultatom 4:0 u Ligi šampiona, postigavši ukupno tri gola, uključujući jedan penal.

Inter je poveo sa 1-0 zahvaljujući spektakularnom slobodnom udarcu Hakana Čalhanoglua. Taremi je zatim ukrao loptu od veziste Crvene zvezde Radeta Krunića, asistirajući Marku Arnautoviću koji je pogodio stativu u 59. minutu. Samo 12 minuta kasnije, Taremi je postavio drugi gol kada je, uprkos saplitanju od strane Uroša Spajića, uspeo da ustane i uposli Lautara Martineza.

Ubrzo nakon toga, Lautaro, koji je obično izvodio penale, prepustio je Taremiju loptu nakon što je dosuđen penal za prekršaj nad njim. Taremi je dugo čekao zbog problema s VAR sistemom, ali je ostao smiren i izveo precizan udarac pored Glejzera.

Ovaj sportski trenutak dolazi u trenucima napetosti, budući da je Iran ispalio najmanje 180 raketa na Izrael, što je deo eskalacije sukoba između Izraela i Irana, kao i njegovih arapskih saveznika. Ovi napadi prete da dodatno pogoršaju situaciju na Bliskom Istoku i približe region ratu.