Inter Milan ubedljiv u polufinalu superkupa, borba za titulu u Seriji A

Inter Milan ubedljiv u polufinalu superkupa, borba za titulu u Seriji A

Inter Milan izražava nadu da će osvajanje trofeja u sredini sezone biti ključno za njihovu borbu za titulu u Seriji A nakon impresivne pobede nad Lacijem od 3:0 u polufinalu Superkupa Italije.

Neroazuri su dominirali na terenu stadiona Al-Avval Park, gde je Marcus Thuram doveo Inter u prednost u 17. minuti. Hakan Calhanoglu je realizovao jedanaesterac, a Davide Frattesi je završio kontranapad tri minuta od kraja, postavljajući konačan rezultat na 3:0.

Uoči finala koje se igra u ponedeljak, lider Serije A, Inter, suočiće se sa Napolijem, nosiocem titule u Seriji A. Napoli, trenutno osmi u ligi, takođe je pokazao svoju snagu pobedivši Fiorentinu sa 3-0.

Inter je već ostvario dve ubedljive pobede nad suparnicima – Laci sa 2-0 u ligi prošlog meseca i Napolijem sa 3-0. Ovi uspesi doprinose nadi da bi Superkup Italije mogao biti ključni momenat u ostvarivanju ambicija za osvajanjem titule.

Ove godine, Superkup Italije doživeo je promenu formata, uključujući drugoplasirane ekipe iz Serije A i Kupa Italije. Inter se, kao osvajač Kupa Italije, suočava sa aktuelnim šampionom Napolijem u finalu, obećavajući uzbuđenje na stadionu u Rijadu, slično kao nedavno špansko takmičenje.

Inter Milan ima priliku da osveti prošlogodišnji poraz od Fiorentine u finalu Kupa Italije i dodatno potvrdi svoju dominaciju nad rivalima. Navijači s nestrpljenjem očekuju ishod finalnog okršaja i nadaju se da će trofej u Superkupu biti korak ka ukupnom trijumfu u Seriji A.