Inter se vratio na prvo mesto u Seriji A pobedom od 1-0 protiv Rome

Inter se vratio na prvo mesto u Seriji A pobedom od 1-0 protiv Rome

Markus Tiram iz Intera iz Milana kasno je pogodio zasluženu pobedu na domaćem terenu nad Romom od 1:0, pošto su u nedelju vratili prvo mesto u Seriji A pomerivši dva boda ispred Juventusa.

Za devet minuta do kraja, Federiko Dimarko je strčao po levoj strani pre nego što je nisko centrirao u peterac gde je Thuram nadmašio svog čuvara i mirno ubacio loptu u mrežu.

Inter ima 25 bodova iz 10 utakmica ispred Juvea na 23.

Juventus je nakratko preuzeo prvo mesto nakon što je u subotu na svom terenu pobedio Helas Verona sa 1:0 u poslednjoj sekundi.

Roma, čiji je menadžer Žoze Murinjo suspendovan i utakmicu je posmatrao iz lože za medije, nalazi se na osmom mestu sa 14 bodova.

Posle meča, menadžer Intera Simone Inzagi pohvalio je 26-godišnjeg Turama.

„Ono što čini razliku je način na koji Thuram radi na treningu svaki dan. Fokusira se na detalje, na terenu i van njega, tako da mora da nastavi ovako“, rekao je Inzagi za DAZN.

„U prvih 13 utakmica ove sezone mogu samo da pohvalim momke, ali predstoji dug put na mnogo različitih turnira.

„Želimo da idemo što dalje možemo, znamo da neće biti lako, ali naša želja je da svakim danom napredujemo.

Hakan Calhanoglu je imao prvu priliku za Inter samo nekoliko minuta igre, snažno je udario van šesnaesterca koji je skrenuo i pogodio prečku.

Roma se mučila da poremeti igru Intera pošto su domaćini u ranoj fazi stvorili nekoliko prilika, uključujući i udarac Turama koji je odbranio golman Rui Patrisio.

Inter je počeo drugo poluvreme kao što je završio prvo sa Thuramom koji je u uvodnim minutima pogodio centaršut tik iznad prečke.

Roma je došla na nekoliko centimetara od preuzimanja prednosti odmah posle sat vremena kada je Brajan Kristante udario glavom sa izvanrednom odbranom punog dela Ianna Somera.

Kako je vreme isteklo, Thuram je otvorio gol, a onda su zamalo stigli do dva gola ispred kada je Karlos Augusto udarcem iz daljine pogodio prečku.

Napadač Romelu Lukaku vratio se na San Siro nakon što je napustio Inter u završnici sezone, ali je imao mali uticaj pošto ga je domaća odbrana efikasno izbacila iz igre.

„Već sam izneo svoja razmišljanja o Lukakuu ovog leta. Svi znaju šta sam uradio da ga vratim i šta sam bio spreman da uradim da ga zadržim ovde“, rekao je Inzagi.

„Svako donosi svoje odluke u životu, on je doneo svoje. Moji izbori su uvek za dobro Intera, a ne za individualne igrače.“

Inzagi je takođe pojasnio da između njega i Lukakua nije bilo animoziteta.

„Danas se nismo raskrstili, ali da jesmo tada bih se pozdravio bez problema.

Inter sledeći put putuje u Atalantu u subotu pre utakmice grupne faze Lige šampiona u RB Salcburgu 8. novembra.