Iga Svjontek zadržala prvo, a Sabalenka drugo mesto na VTA listi

Iga Svjontek zadržala prvo, a Sabalenka drugo mesto na VTA listi

Poljakinja Iga Svjontek i dalje je na prvom mestu, a šampionka Ju-Es opena Arina Sabalenka zauzima drugu poziciju na VTA listi.

Beloruskinja Arina Sabalenka je sjajno odigrala turnir u Njujorku i domogla se treće grend slem titule u karijeri. Pored toga kvalifikovala na završno VTA finale, a trenutno ima 8.716 bodova. Prvoplasirana je i dalje Iga Svjontek sa 10.885 bodova.

Finalistkinja Ju-Es opena, Amerikanka Džesika Pegula zabeležila najveći skok u među 10 najboljih teniserki, sa šestog skočila je na treće mesto i trenutno ima 6.220 bodova.

Elena Ribakina je četvrta sa 5.871 bodom, a Jasmin Paolini je peta sa 5.398. Pad je upisala prošlogodišnja šampionka Ju-Es opena, Koko Gof, izgubila je treću poziciju i sada je šesta.

Ćinven Dženg je sedma, a listu od 10 najboljih teniserki kompletiraju Ema Navaro koja je sa 12. dospela na osmo mesto i ima 3.810 bodova. Potom slede Barbora Krejčikova i Marija Sakari koje su pale za po jednu poziciju.

Najbolje rangirana srpska teniserka je Olga Danilović koja zauzima na 110. mestu i ima 655 poena, a druga najbolja teniserka iz Srbije je Lola Radivojević na 232. mestu.