Ibrahimović postao najstariji strelac, Milan izgubio 3-1 od Udinezea

Ibrahimović postao najstariji strelac, Milan izgubio 3-1 od Udinezea

Zlatan Ibrahimović iz Milana postao je najstariji strelac u istoriji Serije A, ali to nije bilo dovoljno da spreči poraz od Udinezea od 3-1 u subotu, što je narušilo nadu branioca titule da će obezbediti prvo mesto. četiri završiti.

Milan je propustio šansu da skoči na drugo mesto i ostao četvrti sa 48 bodova, što je bod više od petoplasirane Rome, koja u nedelju igra protiv Lacija, piše Rojters.

Udineze je poveo posle devet minuta kada je Lazar Samardžić presekao loš pas Ismaela Benasera ​​na sredini terena i skočio napred u peterac, gde je Roberto Perejra uhvatio loptu i odbio je u desni ugao.

Milanu je trebalo 20 minuta da se učvrsti u meču nakon što su domaćini agresivno pristupili od prvog zvižduka, stvorivši nekoliko šansi da udvostruče svoje vođstvo.

Međutim, Milan je bio taj koji je udario, ali u zbunjujućim okolnostima.

Napadač Milana Ibrahimović je prvo promašio jedanaesterac posle igre rukom u kasnom prvom poluvremenu, pre nego što je naređeno da se ponovo izvede zbog upada nakon što je igra već nastavljena minut.

Trener Udinezea Andrea Sotil isključen je nakon što je verbalno vređao sudiju nakon ove odluke.

Ibrahimović, koji je počeo svoju prvu utakmicu od januara 2022. godine, nije promašio drugi put, pretvorivši četiri minuta u nadoknadu prvog poluvremena i postao najstariji strelac u istoriji Serije A sa 41 godinom i 166 dana.

On je za 141 dan nadmašio prethodni rekord koji je postavio Alesandro Kostakurta 2007. godine. Kostakurta je postigao i poslednji gol iz penala za Milan u porazu od Udinezea.

Slavlje je, međutim, kratko trajalo, pošto je Beto dva minuta kasnije vratio Udineze u prednost kada je iz neposredne blizine realizovao centaršut Isaka Sukesa.

Udineze se pobrinuo za pobedu kada je neobeleženi Kingsli Ehizibue ubacio Destinija Udogija na zadnju stativu u 70. minutu.

Pobeda je održala nade Udinezea da će igrati u Evropi sledeće sezone, pošto su se pomerili na osmo mesto, sedam bodova zaostatka za Atalantom na šestom, poslednjem mestu u kvalifikacijama.