I-Es-Pi-En: Srbija drugi favorit za zlato na Olimpijskim igrama

I-Es-Pi-En: Srbija drugi favorit za zlato na Olimpijskim igrama

Košarkaška reprezentacija Srbije smeštena je na drugo mesto favorita za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu na listi renomirane američke sportske mreže „I-Es-Pi-En“.

„Orlovi“ su u dosadašnjem toku priprema za Pariz slavili nad Francuskom u Parizu, pa su doživeli dva poraza u Abu Dabiju od Australije i SAD.

„I-Es-Pi-En“ je u svom rangiranju favorita na Olimpijskim igrama stavio Srbiju odmah ispod SAD.

„Objašnjenje za Srbiju je jednostavno: prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se prošlog leta odmorio posle dugog puta do titule sa Denver nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju. Od šest najkvalitetnijih kandidata, Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi, kako prošle sezone, tako i u karijeri. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Mićić nude kontratežu na spoljnim pozicijama. Srbija je takođe impresionirala pobedom nad Francuskom 79:67 na egzibiciji u Lionu, pre nego što je izgubila uzastopno u Abu Dabiju dok je odmarala ključne igrače u svakoj utakmici“, piše u obrazloženju.

Ispod SAD i Srbije su Kanada, Francuska, svetski prvak Nemačka, Australija, Grčka itd.