Hrvatska u finalu Lige nacija

Hrvatska u finalu Lige nacija

Fudbaleri Hrvatske nakon produžetaka savladali su u Roterdamu reprezentaciju Holandije sa 4:2 čime su se planirali u finale Lige nacija.

Reprezentacija Hrvatske uspela je da se nakon uzbudljivog meča i produžetaka plasira u finale Lige nacija.

Prvi su do gola stigli Holanđani u 34. minutu. Mets Vajfer poslao je loptu u šesnaesterac koju je dobro prihvatio Donjel Malen nakon čega je poslao loptu iza leđa Livakovića.

Uz jedan pokušaj Kopmajnersa ovo je bila jedina ozbiljna prilika u prvom poluvremenu koje je završeno vođstvom domaćina.

Na početku drugog poluvremena, u 53. minutu glavni sudija meča Ištvan Kovač pokazao je na belu tačku nakon što je Gakpo preoštro startovao na loptu. Penal je dva minuta kasnije u gol pretvorio Andrej Kramarić.

Agresiuvnu igru i pritisak Hrvatska je krunisala novim golom. Igrao se 73. minut kada je Ivanušec asistirao Pašaliću koji je doneo preokret „vatrenima“.

Od ovog minuta Holandija je zaigrala bolje, ali nije mogla da dođe do završnice sve do 96. minuta nadoknade kada je Noa Lang na pravom mestu sačekao odbitak i u samom finišu meča doneo izjednačenje i produžetke.

U 98. minutu Bruno Petković je poput meča sa Brazilom postigao gol na asistenciju Luke Modrića.

U nastavku meča obe ekipe su igrale otvoreno i nizale šanse. Konačan rezultat na meču postigao je Luka Modrić pogotkom iz penala.