Hornetsi otpustili Vašingtona, bliži se povratak u Partizan

Hornetsi otpustili Vašingtona, bliži se povratak u Partizan

Čelnici Šarlot hornetsa otpustili su Dvejna Vašingtona. Ukoliko američki košarkaš ne dobije ponudu drugog NBA kluba u roku od 48 časova, vratiće se u Partizan. 

Nakon što je u dresu Hornetsa na dve pripremne utakmice odigrao 19 minuta i postigao 12 poena, Dvejn Vašington je otpušten, saopštila je franšiza iz Šarlota.

Po pravilima NBA lige, Vašington mora da sačeka 48 sati za eventualnu drugu ponudu kluba iz NBA lige.

Ukoliko se to ne dogodi, ponovo će zadužiti dres Partizana, a konačan rasplet situacije biće poznat u petak.

Momak rođen u Frankfurtu letos je postao novi član Partizana, ali je početkom oktobra dobio dozvolu kluba da otputuje u Sjedinjene Države jer je nenadano postao deo velikog NBA trejda u čijem je epicentru prelazak Karla Entonija Taunsa iz Minesote u Njujork.

Vašington je bio potreban Niksima kako bi se popunile sve potrebne plate u „seleri kepu“ jer tako nalažu pravila NBA lige. Pošto je prošle sezone već potpisivao dvosmerne ugovore sa ekipom iz Njujorka, postao je idelan kandidat za taj posao.

Čim je stigao iz Beograda, Niksi su Vašingtona proslediti u Šarlot hornetse, kojima je takođe bio neophodan igrač za realizaciju trejda, u koji su i sami uključeni.

Željko Obradović je na nekoliko nedelja ostao bez američkog beka, ali su crno-beli zahvaljujući Vašingtonovoj avanturi neplanirano dobili značajnu finansijsku kompenzaciju.