Het-trik Davitašvilija vodi Sent Etjena do pobede nad Okserom u Ligi 1

Het-trik Davitašvilija vodi Sent Etjena do pobede nad Okserom u Ligi 1

Reprezentativac Gruzije Zuriko Davitašvili postigao je het-trik i doveo Sent Etjen do druge pobede u francuskoj ligi sa 3-1 protiv Oksera u subotu.

Davitašvili je došao iz Bordoa ovog leta, pošto se Sent Etjen pripremao da se vrati u prvu ligu nakon dvogodišnjeg odsustva. Visoko ocenjeni krilni fudbaler je upisao dve asistencije, ali nije postigao gol u prvih šest mečeva.

Sent Etjen se pomerio na 12. mesto, jedan bod iznad Oksera na tabeli Lige 1.

Nekadašnji moćnik francuskog fudbala, desetostruki šampion Sent Etjen, borio se da se prilagodi zahtevima elite i prošlog meseca ga je Nica savladala sa 8-0. Klub se vratio i ostao neporažen u poslednja dva meča.

Davitašvili je doveo domaćina u prednost u 15. minutu snažnim udarcem koji je zaokružio dobar kolektivni potez Lea Petroa i Matisa Amugua. Postigao je 2-0 nakon prekida i pogodio stativu pre nego što je kanadski napadač Thelonius Blair povukao jedan gol svojim prvim golom ove sezone i postavio napetu završnicu.

Davitašvili je ostao smiren u kontri kada je prebacio loptu preko golmana da bi postigao het-trik i stavio igru u krevet na četiri minuta do kraja.

Bio je član tima Gruzije koji je ovog leta stigao do finala Evropskog prvenstva i pobedio Portugaliju Kristijana Ronalda sa 2:0. Njegov ugovor sa Sent Etjenom traje do 2028. godine, uz opcionu dodatnu godinu.

Izjednačen sa Pari Sen Žermenom na vrhu Lige 1 i neporažen ove sezone, Monako je kasnije otputovao u Ren, a Lil je ugostio Tuluz.