Hari Kejn postigao je svoj 15. gol u sezoni kada je Bajern iz Minhena pobedio Bohum rezultatom 5-0

Hari Kejn postigao je svoj 15. gol u sezoni kada je Bajern iz Minhena pobedio Bohum rezultatom 5-0

Hari Kejn postigao je svoj 15. gol u sezoni kada je Bajern Minhen pobedio Bohum sa 5:0 u Bundesligi u nedelju da bi uklonio deo mraka od teškog poraza sredinom nedelje od Barselone.

Džamal ​​Musijala je postigao pogodak glavom i postavio Kejnov gol u svom prvom startu od 2. oktobra nakon povrede kuka u pobedi koja je izgledala kao povratak Bajernu na uobičajeni posao nakon jedne pobede iz prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima.

Michael Olise je pokrenuo Bajern kada je izveo slobodan udarac preko zida i ubacio u mrežu u 16. minutu, pre nego što je Musiala ubrzo potom poveo za 2-0. Musiala je driblingom prošao pored defanzivca i dodao za Kejna za pogodak u 57.

Kapiten Engleske ove sezone ima devet golova u Bundesligi, što ga čini najboljim strelcem lige sa Omarom Marmušom iz Ajntrahta iz Frankfurta, koji igra kasnije u nedelju.

Leroj Sane, koji se poslednjih meseci mučio za kondiciju, došao je sa klupe i postigao svoj prvi gol u Bundesligi posle skoro godinu dana u velikom stilu udarcem u gornji levi ugao. Kingsli Koman je postigao pet, udarcem koji se odbio od prečke.

Bajern je povratio prvo mesto po gol-razlici ispred Lajpciga, koji je prešao u prvu subotu pobedom nad Frajburgom od 3-1.

Poraz od 3-2 u Bohumu prošle sezone pomogao je da Bajern Minhen izgubi titulu, a domaći tim je zamalo došao do šokantnog vođstva početkom nedelje u utakmici. Moritz Broschinski je savladao Kim Min-Jaea iz dugog dodavanja i šutirao pored golmana Manuela Neuera, ali njegov napor je bio toliko manjkav da je Kim uspio otjerati loptu i očistiti mrežu prije nego što je prešao liniju.

Na kraju je bio još jad za ekipu koja je poslednja u Bundesligi i koja je u nedelju obeležila tačno pet meseci od poslednje pobede u takmičarskoj utakmici.

Bohum je prošle nedelje otpustio trenera Petera Zeidlera posle osam utakmica i nijedne pobede u svim takmičenjima, a imenovao je trenere Markusa Feldhofa i Murata Urala za zajedničkog zaduženja „do daljeg”.

Kasnije u nedelju, Union Berlin može da se plasira na treće mesto pobedom u Frankfurtu, pre nego što Hajdenhajm ugosti Hofenhajm.