Hari Kejn i Tomas Miler postižu gol dok Bajern pobeđuje Frajburg u Bundesligi

Hari Kejn i Tomas Miler postižu gol dok Bajern pobeđuje Frajburg u Bundesligi

Hari Kejn je bio precizan iz jedanaesterca, dok je Tomas Miler postigao gol u svojoj 710. utakmici, čime je Bajern Minhen savladao Frajburg rezultatom 2:0 u nedeljnom nastupu Bundeslige.

Miler je ušao u igru umesto Mihaela Olisea u 59. minutu, prekinuvši izjednačenje sa legendarnim golmanom Sepom Majerom na 709 odigranih mečeva za Bajern u svim takmičenjima.

Odlučujući trenutak desio se u 78. minutu kada je Miler elegantno kontrolisao centaršut Serža Gnabrija, oduzeo loptu Maksimilijanu Egeštajnu iz Frajburga, nakon čega je preciznim udarcem savladao golmana Florijana Milera.

„Rekordi mi nisu prioritet, važno je što sam postigao ovaj prelep gol“, izjavio je Miler za DAZN. „Tehnika je bila izvanredna, a kad gol uđe, to je pravo zadovoljstvo za mene.“

Ovaj 34-godišnji napadač sada broji 150 golova u Bundesligi, postigavši gol u 16 uzastopnih sezona od 2009. godine.

Miler je drugi put oborio klupski rekord u isto toliko mečeva, nakon što je prošle nedelje obeležio 474. utakmicu za Bajern u Bundesligi.

Hari Kejn je otvorio svoj golgeterski nalog u Bundesligi ove sezone, donoseći Bajernu prednost sa bele tačke, nakon što je glavom poslao loptu u mrežu Frajburga, nateravši Rozenfeldera na prekršaj.

Iako sudija nije odmah dosudio penal, nakon pregleda snimka, odlučio je u korist Bajerna.

U završnici meča, novo pojačanje Bajerna, Žoao Paljinja, izborio je penal zbog igranja rukom, ali je Lukas Holer iz Frajburga neprecizan izveo udarac preko prečke, čime je Bajern sačuvao mrežu u prvoj utakmici pod vođstvom Vinsenta Kompanija kao trenera.

Bajern je jedan od tri tima u Bundesligi koji su pobedili u prve dve utakmice ove sezone, zajedno sa Hajdenhajmom i Lajpcigom, što je okončalo 15-mesečni niz bez poraza šampiona Bajera iz Leverkuzena.

U drugom meču, Pol Vaner, pozajmljeni igrač Bajerna, pogodio je sa bele tačke za Hajdenhajm u ubedljivoj pobedi od 4:0. Osamnaestogodišnji Vaner je realizovao penal u devetom minutu nakon što je defanzivac Augzburga napravio prekršaj.

Hajdenhajm je ostvario pobedu u svih pet mečeva ove sezone, u drugoj sezoni u Bundesligi i prvoj u kontinentalnom takmičenju nakon plasmana u Ligu Evrope, gde će se sastati sa Čelsijem.

Napadač Sjedinjenih Država Lenard Maloni je povređen u sudaru sa Fredrikom Džensenom iz Augzburga, nakon čega je morao napustiti teren.