Haland je postigao novi rekord, ali je Mančester Siti izgubio prvo mesto od Arsenala

Haland je postigao novi rekord, ali je Mančester Siti izgubio prvo mesto od Arsenala

U dramatičnoj i uzbudljivoj utakmici između Liverpula i Mančester Sitija, završenoj rezultatom 1:1, Erling Haland je postavio novi rekord u Premijer ligi, dostigavši 50 golova u samo 48 utakmica. Ipak, radost Siti navijača nije dugo trajala jer je Trent Alekander-Arnold izjednačio rezultat u 80. minutu, uskraćujući Sitiju 24. uzastopnu pobedu kod kuće u svim takmičenjima.

Ovim remijem, Mančester Siti ostaje na drugom mestu na tabeli sa 29 bodova iz 13 utakmica, dok je Arsenal, koji je kasnije pobedio Brentford sa 1:0, preuzeo prvo mesto sa 30 bodova.

U drugim utakmicama, Njukasl je šokirao Čelsi pobedivši 4:1, demonstrirajući visok nivo igre protiv šestoplasiranog kluba. Brajton se vratio na pobednički kolosek sa tesnom pobedom od 3:2 protiv Notingem Foresta, iako su završili utakmicu sa desetoricom igrača zbog isključenja Luisa Danka.

Luton Taun je ostvario prvu pobedu na domaćem terenu ove sezone, savladavši Kristal Palas sa 2:1. Domaći su preokrenuli rezultat zahvaljujući golovima iz slobodnog udarca i udarcu glavom.

Barnli i dalje čeka na svoj prvi bod kod kuće, primivši dva kasna gola u porazu od 2:1 od Vest Hema. I dok je Bornmut trijumfovao sa 3:1 protiv Šefild junajteda, Everton je poražen od Vulvsa sa 2:1.

Premijer liga nastavlja pružati uzbuđenje i neizvesnost, a borba za vrh tabele postaje sve uzbudljivija kako sezona odmiče.