Mančester Siti siguran u pobedi nad Jang Bojsima u Ligi šampiona

Mančester Siti siguran u pobedi nad Jang Bojsima u Ligi šampiona

Mančester Siti nastavlja svoj triumfalni put u Ligi šampiona sa pobedom nad Švajcarskim Jang Bojsom rezultatom 3-1. Ova pobeda zadržava Pep Gvardiolin tim sa savršenim skorom u Grupi G, osvajajući tri pobede iz tri meča, uprkos izazovima igre na veštačkoj travi stadiona Vankdorf u Bernu.

Erling Haland je prekinuo svoj niz bez postignutog gola u Ligi šampiona tako što je precizno realizovao jedanaesterac u 67. minutu, nakon odličnog ubacivanja Mohameda Kamare u peterac. Siti je potvrdio svoju dominaciju fantastičnim drugim golom, kada je Haland preciznim udarcem zatresao gornji ugao u 86. minutu.

Iako je Mančester Siti imao nekoliko bliskih prilika u prvom poluvremenu, golman Jang Bojsa, Entoni Raciopi, uspeo je da zaustavi napade Siti. Ipak, defanzivac Manuel Akanji se izdvojio kao heroj domaćih, postigavši gol tri minuta nakon prekida kada je iskoristio prečku na koju je loptu gurnuo Ruben Dijas.

Jang Bojsi su se brzo vratili u igru izjednačivši četiri minuta kasnije, kada je Mešak Eli iznenadio golmana Edersona preciznim udarcem iznad njegove glave.

Mančester Siti je, uprkos ovom izazovu, osigurao svoje mesto u nokaut fazi Lige šampiona i nastavlja da dominira u grupnoj fazi takmičenja.