Poraza Man Sitija od Sautemptona

Poraza Man Sitija od Sautemptona

SOUTHAMPTON – Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola dao je oštru ocenu učinka svoje ekipe nakon što su u sredu napustili Liga kup porazom od Sautemptona sa 2:0.

Takmičenje je odavno domen u kojem dominira Siti, koji je od 2014. osvojio Kup u šest navrata, ali je drugi put u isto toliko sezona ispao pre polufinala.

Tek treći put u mandatu Pepa Gvardiole na mestu šefa Sitija, a prvi put od 2018, njegova ekipa nije uspela ni da pogodi metu.

„To je razlog zašto nismo bili dobri“, rekao je on za Skaj sport na pitanje o toj statistici.

Sautempton je udario dva puta pre isteka pola sata i dobro se odbranio da bi ograničio prilike Sitija u nastavku uprkos tome što je imao samo 28% poseda.

Gvardiola je bio iskren u svojoj analizi učinka svoje ekipe, rekavši za BBC Radio 5 Live: „Bolji tim je pobedio. Nismo igrali dobro, nismo igrali dobro na početku. Postoji mnogo utakmica koje možete da počnete loše i savladali i nismo to uradili.

„Kada niste spremni da igrate ovu utakmicu, kasnite jedan centimetar i ne postignete gol. Kada ste spremni, postižete gol.

„Danas je bila loša noć, protivnik je bio bolji tako da moramo da im čestitamo. Da biste pobedili morate to zaslužiti, a večeras mi to nismo zaslužili.

Gvardiola je naveo jaku stranu sa Žoaom Kanselom, Džekom Grilišem, Ilkajem Gundoganom i Kalvinom Filipsom među starterima, ali osim ranog udarca koji je vezista Gundogan odvukao pored gola, oni su ostavili mali utisak na igru.

Gvardiolina osećanja ponovio je i Gundogan, koji je bio razočaran učinkom svoje ekipe.

„To definitivno nije ono što smo želeli“, rekao je Nemac za Ski Sports. „Nadali smo se da ćemo proći u Karabao kupu, ali sa tim (učinkom) nije bilo šanse. Nije nam bilo dovoljno.

„Sa loptom smo mnogo grešili, promašili dosta pasova, prelako im dali loptu i to je rezultiralo dva gola.

„Danas nismo bili dovoljno dobri da stvaramo šanse, nismo bili dovoljno dobri da postignemo gol. Kombinacija učinka svih ekipa daje ovaj rezultat.“

Gvardiola je rekao da Siti neće imati šanse da pobedi u subotnjem derbiju u Mančesteru u Premijer ligi ako ponovi učinak od srede.

Ponovni Mančester junajted je pobedio u 15 od svojih 18 utakmica od poraza od Sitija rezultatom 6-3 u oktobru, i ima niz od osam pobeda u svim takmičenjima.

„To je, naravno, drugačije takmičenje, ali ako nastupimo na ovaj način nemamo šanse“, rekao je on. „Znam zamah koji imaju (Junajted).

„Dugi niz godina se raduju što će biti na ovoj poziciji. Znamo tačno šta treba da uradimo da bismo igrali bolje i pokušaćemo to da uradimo… Danas nije bilo ni blizu onoga što jesmo.“