Daniil Medvedev se izborio za četvrtfinale Indijan Velsa

Daniil Medvedev se izborio za četvrtfinale Indijan Velsa

Daniil Medvedev se izborio za četvrtfinale Indijan Velsa pobedom nad Nemcem Aleksandrom Zverevim u utorak sa 6-7(5) 7-6(5) 7-5. produživši svoj pobednički niz na 17 mečeva, piše Rojters.

Bio je to impresivan napor petog nosioca Rusa čiji je turnir završen kada je u drugom setu pao na teren sa, na početku, ozbiljnom povredom skočnog zgloba.

„Sada kada se adrenalin spusti telo se ohladi, biće prilično bolno i verovatno ću da uradim skeniranje da vidim šta je i da li mogu da nastavim da igram“, rekao je Medvedev, pobednik tri uzastopna turnira u Roterdam, Doha i Dubai.

U nizu u nizu i na servisu pri rezultatu 3-2 u drugom, Medvedev je uganuo skočni zglob pokušavajući da se vrati i trgnuo se od bola dok su treneri, Zverev i supervizor turnira jurnuli na njegovu stranu dok se on hvatao za desnu nogu.

Kada se vratio u svoju stolicu, Medvedevu je jako zalepio skočni zglob, a zatim se vratio na teren šepućući, ali odlučno je primorao drugi set na novi taj-brejk.

Ovoga puta 27-godišnji Rus je pobedio sa 7-5-

„Kada sam ga uvrnuo, mislio sam da ću sasvim dobro da ustanem, a onda je bol počeo veoma brzo da raste i pomislio sam: ’O, to nije dobar znak”, rekao je Medvedev.

„Osećao sam se kao da ga nisam slomio, ali sam mislio da je možda jedan od ligamenata malo povređen pa sam mislio da neću moći da igram.

„To je jedan od prvih puta u mom životu kada mi je fizioterapevt zalepio gležanj pa sam odlučio da pokušam i ono što je bilo veoma iznenađujuće (bilo je to) bilo je mnogo lakše trčati nego hodati.“

Medvedev je uneo svoj zamah u treći set, uzevši rani brejk i poveo sa 2-1.

Pošto je Medvedev servirao za meč pri rezultatu 5-4, 12. nosilac Zverev je obezbedio svoj drugi brejk u 17 šansi da produži takmičenje.

Ali Nemac je doneo prednost Medvedevu duplom greškom i poklonio svom protivniku još jedan brejk i vođstvo od 6-5.

Medvedev nije propustio drugu priliku da zatvori tročasovno i 15-minutno takmičenje.

Sada čeka pobednika u meču između Španca Alehandra Davidoviča Fokine i Čileanca Kristijana Garina.