Gruzija savladala Portugal sa 2:0 i plasirala se u šesnaestinu finala na Euru 2024

Gruzija savladala Portugal sa 2:0 i plasirala se u šesnaestinu finala na Euru 2024

Gruzija je ostvarila iznenađujuću pobedu nad Portugalom rezultatom 2:0 na Evropskom prvenstvu, čime su se plasirali u šesnaestinu finala. Ova pobeda je došla nakon što su Gruzijci bili u situaciji da moraju pobediti kako bi se plasirali u narednu fazu takmičenja. Prvi gol postignut je već u 93. sekundi meča, kada je Žorž Mikautadze iskoristio loš pas protivnika i postigao pogodak. Drugi gol za Gruziju došao je iz penala nakon prekršaja Antonija Silve nad Lukom Ločošvilijem.

Izjava Khviča Kvaratskelije nakon meča istakla je ponos zbog ostvarene pobede, ističući da Gruzija može da se nosi sa bilo kim na terenu. Ovom pobedom, Gruzija je prošla u narednu fazu turnira kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova, dok je Portugal već ranije osigurao prolazak dalje nakon pobede u prve dve utakmice.

Kristijano Ronaldo, jedan od ključnih igrača Portugala, izazvao je kontroverzu kada je razbio flašu sa vodom nakon što je zamenjen u 66. minutu meča. Ronaldo je dobio žuti karton zbog prigovora sudiji, tvrdeći da je trebao dobiti penal u prvom poluvremenu. Međutim, njegova žalba nije prihvaćena, a Portugal nije uspeo da se vrati u meč uprkos nekoliko prilika u drugom poluvremenu.

Na kraju meča, igrači Gruzije su proslavili pobedu sa svojim navijačima, dok je Mađarska eliminisana iz takmičenja zajedno sa Češkom.