Grizmanov gol podigao Atletiko Madrid na treće mesto na tabeli La Lige

Grizmanov gol podigao Atletiko Madrid na treće mesto na tabeli La Lige

Fudbalski klub Atletiko Madrid ostvario je važnu pobedu nad ekipom Majorke rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Antoan Grizman glavom. Ovaj trijumf pomerio je Atletiko na treće mesto na tabeli La Lige sa 31 bodom. Klub je izjednačen sa četvrtoplasiranom Barselonom, ali ima utakmicu manje. Đirona je trenutni iznenađujući lider sa 34 boda, dok se Real Madrid nalazi na drugom mestu sa 32 boda.

Utakmica je bila izazovna za Atletiko, koji je kontrolisao posed ali nije uspeo da zabeleži više prilika. Levi bek Semjuel Lino bio je jedan od retkih igrača koji se istakao, dok je Anhel Korea propustio najbolju šansu za Atletiko u ranoj fazi utakmice. Ipak, u 64. minutu, centar bek Mario Hermoso je probio levi kanal i centrirao loptu do Grizmana, koji je odličnim skokom i preciznim udarcem glavom savladao golmana.

Ovo je bio Grizmanov deveti gol u LaLigi ove sezone, iako zaostaje za vodećim strelcem Džudom Belingem. Francuski napadač sada ima tri gola manje od rekorda Luisa Aragonesa kao najboljeg strelca u istoriji Atletiko Madrida sa 173 gola.

Iako je Atletiko kasnije imao prilike za drugi gol, nisu uspeli da ih realizuju, a Majorka je imala šansu za izjednačenje u 84. minutu, ali je promašila lak cilj iz neposredne blizine.

Kapiten Koke, koji je odigrao svoju 600. utakmicu za Atletiko, istakao je težinu utakmice i naglasio važnost osvajanja bodova. „Utakmica je bila veoma teška za nas. Majorka je bila veoma ozbiljna, protiv njih je teško igrati“, rekao je Koke za DAZN. „Došlo je do promene tempa posle pauze i oni koji su sišli sa klupe su igrali dobro. Ovo je tim i važno je da ostanemo koncentrisani. Osvojili smo bodove, što je najvažnije, moramo da nastavimo dalje.“