Grizman je podigao Atletiko na treće mesto posle pobede u Bilbau

Grizman je podigao Atletiko na treće mesto posle pobede u Bilbau

BARSELONA — Konačno slobodan da igra onoliko minuta koliko njegov trener želi, Antoan Grizman postigao je gol i pomogao Atletiko Madridu da pobedi Atletik Bilbao sa 1-0 i da u subotu pređe ispred baskijskog kluba na treće mesto u španskoj ligi.

Grizmana je namestio Alvaro Morata u 47. minutu. Španski napadač je vratio svom neobeleženom saigraču da bi ubacio pobednika. Odbrana Atletika je uradila ostalo tako što je zatvorila Bilbao i njegovu braću Vilijams, pri čemu Injaki i Niko nisu mogli da prete bez šanse da napadnu na prekid.

Ekipa Dijega Simeonea imala je tri boda zaostatka za Barselonom i Real Madridom pre nego što se u nedelju u glavnom gradu Španije okršaju lideri.

Atletiko je u ponedeljak kupio Grizmanova prava kako bi prekinuo ugovor o pozajmici iz Barselone koji je izazvao spor između klubova. Dok je Barselona tražila 40 miliona evra ako bi Grizman igrao tokom određenog broja minuta, Atletiko se opirao da Grizmanu da dodatni minut. Barselona je na kraju pristala na 20 miliona evra kako bi Grizmanov prelazak bio trajan.

U startnoj sezoni Atletika, Grizman je odigrao punih 90 minuta tek treći put ove sezone.

Utakmica na stadionu San Mames bila je starinska Simeone: Jedan bljesak u napadu Morate i Grizmana u kombinaciji sa tvrdom odbranom koja nikada nije bila nervozna i apsorbovala pritisak domaćina.

Kada je Bilbao uputio nekoliko zakašnjelih šuteva, golman Ivo Grbić je bio stoičan nakon što je zamenio Jana Oblaka, koji je bio ošamućen nakon kucanja. Levi bek Reinildo je takođe spasio Atletiko blokiranjem dva zakašnjela udarca.

„Evo šta smo mi: trčimo, branimo se u bloku i napadamo. Danas smo odigrali odličnu utakmicu“, rekao je Grizman. On je priznao da je neigranje zbog spora oko ugovora bilo „frustrirajuće“.

Žoao Feliks je ušao kao zamena za Atletico u 82. nakon što je Neko rekao da portugalski napadač ne igra toliko minuta jer mu je potrebno da igra bolje.

Poraz je bio tek drugi za Bilbao, koji je pao na četvrto mesto, pošto se Ernesto Valverde vratio za svoj treći mandat.