Grigor Dimitrov protiv Janika Sinera i Karlosa Alkaraza protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu French Open-a

Grigor Dimitrov protiv Janika Sinera i Karlosa Alkaraza protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu French Open-a

Grigor Dimitrov je tokom meča na Otvorenom prvenstvu Francuske pokazao izuzetnu borbenost i odlučnost, uprkos povredama i nedostatku sna zbog kiše koja je poremetila raspored turnira. Sa zavojima na ruci, uspeo je da pobedi Huberta Hurkača i plasira se u četvrtfinale Rolan Garosa. Dimitrov, koji ima 33 godine, do sada nije uspeo da dostigne četvrtfinale na ovom turniru, ali je ovog puta trijumfovao rezultatom 7-6 (5), 6-4, 7-6 (3).

Bugarin je pokazao izuzetnu posvećenost na terenu, istrajavajući u svakoj lopti i pružajući kvalitetan tenis. Njegov sledeći protivnik biće Janik Siner, a Dimitrov je izrazio zadovoljstvo što je konačno ostvario uspeh na Otvorenom prvenstvu Francuske nakon 15 godina pokušaja.

U drugom muškom četvrtfinalu, sastaju se Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas. Alkaraz je bio uspešniji od Feliksa Ože-Alijasima, dok je Cicipas eliminisao Matea Arnaldija. Ovo je za Dimitrova nova sezona uspona, nakon osvajanja Brizbejn interneshenela i plasmana među prvih 10 na ATP rang listi.

Dimitrov je izrazio ambiciju da osvoji Grend slem turnir u budućnosti, ističući da to nedostaje u njegovoj bogatoj karijeri. Iako je svestan da je bliži kraju nego početku karijere, Dimitrov ne odustaje od svojih ciljeva i nastavlja da se bori na najvišem nivou.

U meču protiv Hurkača, Dimitrov je dominirao sa 20 asova i manjim brojem neiznuđenih grešaka u odnosu na svog protivnika. Hurkač je priznao kvalitet igre Dimitrova i istakao da je Bugarin zasluženo pobedio.

Na kraju meča, Dimitrov je pokazao emocije i sreću zbog ostvarenog uspeha, naglašavajući da je ovo važan korak u njegovoj karijeri. Sa jasnom vizijom i ciljem osvajanja Grend slem titule, Dimitrov nastavlja da radi na ostvarenju svojih snova i ambicija u svetu tenisa.