Emotivan povratak fudbala nakon tragedije: Granada i Atletik Bilbao remizirali dan nakon smrti navijača

Emotivan povratak fudbala nakon tragedije: Granada i Atletik Bilbao remizirali dan nakon smrti navijača

U dramatičnom nastavku utakmice La Lige, Granada i Atletik Bilbao su odigrali 1-1, a povratak fudbala nakon potresne tragedije na tribinama bio je obeležen emocionalnim trenucima i poštovanjem prema preminulom navijaču.

Utakmica je prekinuta u nedelju nakon samo 17 minuta igre kada je golman Atletika, Unai Simon, upozorio sudiju na hitan slučaj na tribinama. Nažalost, navijaču nije bilo spasa, a meč je dogovoreno da se nastavi u ponedeljak.

Pre početka utakmice u 17. minutu, obe ekipe su položile cveće na mesto gde je navijač izgubio život, a stadion Los Carmenes je odao počast minutom ćutanja.

Atletik Bilbao je poveo sa 1-0 zahvaljujući golu Injakija Vilijamsa u šestom minutu. Tokom prvog poluvremena, gosti su dominirali, imali šanse, a Vilijams je čak i pogodio prečku. Međutim, njihova neefikasnost se osvetila u drugom delu igre.

Desetak minuta nakon početka drugog poluvremena, Granada je izjednačila rezultat. Pokušavajući da odbije centaršut, defanzivac Bilbaa, Injigo Ruiz de Galareta, nespretno je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Nakon utakmice, Vilijams je izrazio frustraciju zbog propuštenih prilika, ističući da je njegova ekipa osećala kao da su izgubili dva boda. „Bili smo superiorni, ali nismo bili klinički“, izjavio je, naglašavajući da nema vremena za žaljenje.

U drugom meču La Lige, Rajo Valjekano i Selta iz Vigoa odigrali su bez golova. Iako je Rajo imao brojne prilike, golman Selte, Visente Gvaita, briljirao je na golu.

Događaji na terenu su bili svedoci da fudbal, pored sportskog nadmetanja, može imati dubok emotivni značaj i služiti kao platforma za izražavanje solidarnosti i poštovanja.