Golden State Warriors osvojio novu titulu NBA prvaka

Golden State Warriors osvojio novu titulu NBA prvaka

Golden State Warriors osvojili su titulu NBA prvaka, što im je četvrti trofej u poslednjih osam sezona, javlja Reuters.

Ekipa iz San Franciska slavila je nakon trijumfa nad Boston Celticsom 103:90 u šestoj utakmici NBA finala u Bostonu, čime su završili seriju sa 4-2 u pobedama.

Stephen Curry proglašen je najkorisnijim igračem finala. Predvodio je svoj tim sa 34 poena, sedam asistencija i sedam skokova, i osvojio svoju četvrtu titulu. Jednoglasno je proglašen MVP-om finala.

„Tako sam ponosan na našu ekipu. Na početku sezone niko nije mislio da ćemo biti ovde osim nas na terenu“, rekao je emotivni Curry nakon pobede.

Titula NBA prvaka je veliki rezultat za Warriorse koji su propustili plejof u protekle dve sezone zbog niza povreda. Ove su godine u plejofu pobedili Denver Nuggetse, Memphis Grizzliese i Dallas Maverickse, a u finalu i Celticse i osvojili trofej Larryja O’Briena.

„Bili smo tako daleko od toga. Pali smo na dno s povredama i uspeli se podići napornim radom… Pokušali smo popuniti praznine pravim momcima. Ovo nikada ne možete uzeti zdravo za gotovo jer nikad ne znate kada ćete se vratiti ovde“, rekao je Curry.

To je ukupno sedmi trofej za franšizu, koja je osnovana u Filadelfiji 1946. godine kao jedan od izvornih timova NBA-a. Warriorsi su takođe osvojili prvo prvenstvo u ligi u sezoni ‘46-47.