Gazeta delo sport: Kostić blizu „reza“ u Juventusu, Murinjo ga hoće

Gazeta delo sport: Kostić blizu „reza“ u Juventusu, Murinjo ga hoće

Etablirani italijanski list „Gazeta delo sport“ objavio je listu fudbalera koji bi ovog leta mogli da napuste ili da budu van tima Juventusa, među kojima je i srpski reprezentativac Filip Kostić.

Teška sezona i leto po Filipa Kostića. Drastičan pad forme i na to se nadovezala povreda protiv Engleske, u prvom meču Srbije na Evropskom prvenstvu.

Dolaskom Tijaga Mote umesto Masilijana Alegrija na klupu Juventusa, doći će do velikih promena u ekipi, pa je „Gazeta delo sport“ navela nekoliko imena koja bi mogla da napuste Torino. Među njima je i Kostić.

„Katastrofalan šampionat Evrope sa Srbijom svakako nije doprineo povećanju broja zainteresovanih timova iz inostranstva, ali profil poput njega ostaje sposoban da privuče interesovanje. Oko njega je nekoliko turskih timova, uključujući Galatasaraj i Fenerbahče Žozea Murinja“, piše „Gazeta delo sport“.

Kostić je u redove Juventusa došao 2022. iz Ajntrahta, gde je proveo četiri vrhunske sezone. Karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca, zatim su sledili Groningen, Štutgart i HSV Hamburg.