Garin savladao Ruuda i stiže do 16 finala na Indijan Velsu

Garin savladao Ruuda i stiže do 16 finala na Indijan Velsu

Agresivna igra Čileanca Kristijana Garina nadjačala je Kaspera Ruuda u Indijan Velsu u nedelju, pošto je kvalifikant savladao trećeg nosioca rezultatom 6-4 7-6(2) i rezervisao mesto u šesnaestini finala.

Garin je udario 27 forhend vinera i odbio pokušaj povratka u drugom setu da bi savladao Norvežanina koji se bori, koji tek treba da pobedi u uzastopnim mečevima ove sezone, prenep je Rojters.

„Tako sam zadovoljan načinom na koji sam igrao“, rekao je Garin.

Igrao sam tako agresivno ceo meč, čak i u drugom setu kada sam vodio 3-1 i izgubio te gemove da sam nastavio da igram agresivno.

Sa pobedom Garin, bivši igrač iz najboljih 20 koji sada zauzima 97. mesto, popravio je na 3-1 u svom rekordu u karijeri protiv Ruuda.

„Kasper je jedan od igrača koje mi se jako, jako sviđaju na turneji, tako da je za mene veoma poseban“, rekao je Čileanac.

Ruud još uvek traži senzacionalnu formu koja mu je omogućila da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske i Otvorenog prvenstva SAD i skoči na rang listi prošle godine.

Garin će se sledeće suočiti sa Rusom Karenom Hačanovim ili Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom, koji igraju kasnije u nedelju.

Što se tiče žena, sedmi nosilac Marija Sakari iz Grčke održala je svoje nade za titulu tako što se uzvratila i pobedila Ukrajinku Anhelinu Kalininu sa 3-6 6-2 6-4.

Sakari, koja je prošle godine plasirala se u finale, sledeće će se u osmini finala suočiti sa 17. nosiocem Čehinjom Karolinom Pliškovom ili 11. nosiocem Ruskinjom Veronikom Kudermetovom.