FSS bez plana, Piksi čeka: Nema sednice ni u petak

FSS bez plana, Piksi čeka: Nema sednice ni u petak

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije neće se sastati, kako je ranije najavljivano, ni u petak. Iz jednostavnog razloga – sednica nije ni zakazana.

Iako se prema najavama predsednika Dragana Džajića , zasedanje fudbalske vlade očekivalo 12. jula, a na njemu i specijalan gost, selektor Dragan Stojković , od toga ipak neće biti ništa.

Sednica Izvršnog odbora FSS, prema Statutu, mora da bude zakazana najmanje sedam dana pre održavanja. Poslednjih sati, na istom planu, nije ni bilo pomaka, pa je skoro izvesno da dugo čekanog skupa u Staroj Pazovi neće biti uskoro!

Sednica u Sportskom centru FSS trebalo je da nagovesti rešenje krize oko selektora Dragana Stojkovića . Prvi čovek Orlova očekuje se u četvrtak u Beogradu, a da li je u Parizu imao mir i volju za pisanje ključnog izveštaja, za sada, nije lako saznati. Posle burnog povratka iz Nemačke, Piksi se povukao u ilegalu, ne odgovara na pozive, ni poruke novinara…

I dok se čeka sada već „antologijska“ sednica u Staroj Pazovi, poslednjih dana, zabeležena su i ozbiljnija pomeranja u rasporedu na glavnoj fudbalskoj sceni.

Značajniju ulogu u fudbalskom sistemu polako dobija Dragoljub Zbiljić , čije će predstojeće uključivanje u FSS dodatno dramatizovati situaciju.

U utorak popodne došlo je i do još jedne ozbiljne konfrotacije idejnih rešenja na relaciji Zbiljić – Zvezdan Tezić , kojom su ionako krhki odnosi dvojice funkcionera, načeti posle promocije prvog čoveka Vojvodine u predsednika Zajednice Super i Prve lige, postali zategnutiji. Prvi čovek udruženja profesionalnih klubova javno je podržao predlog o jednom bonusu u narednoj sezoni, međutim, u finalnom krugu pobedom se šepuri direktor Crvene zvezde.

FSS u narednim danima čeka i obavezno usvajanje Propozicija za takmičenje Super lige u sezoni 2024/2025. „Ustav takmičenja“ mora da bude usvojen od Odbora za hitna pitanja, ili Izvršnog odbora. Operativno telo, podsetimo, ostalo je na tri člana, IO ne može da se sastane.