Sebastijen Loe osvojio četvrtu pobedu u Dakaru u nizu

Sebastijen Loe osvojio četvrtu pobedu u Dakaru u nizu

Sebastijen Loeb je osvojio svoju četvrtu etapu zaredom dok je reli Dakar u četvrtak trčao u Prazni kvart Saudijske Arabije sa aktuelnim šampionom Naserom Al-Attiiahom koji je udobno na putu za svoju petu titulu u kategoriji automobila.

Devetostruki svetski šampion u reliju Loeb osvojio je svoju petu etapu na takmičenju 2023. za tim Bahrein Raid Kstreme tako što je završio dva minuta i 16 sekundi ispred drugog Francuza Gerlena Čičerita, za GCK Motorsport.

Loeb se približava drugom mestu u ukupnom poretku, sada nešto više od devet minuta iza brazilskog novajlija Dakara iz Overdrive Racinga Lukasa Moraesa.

„Danas je bila dobra scena za nas. Morali smo da promenimo jedan točak u dinama, tako da je bilo malo teško pronaći dobro mesto za to i izgubili smo malo vremena za to. Za ostalo sam imao dobar ritam. Nagurao sam jako“, rekao je Loeb.

Al-Attiiah, koji je bio peti najbrži na 274 km 11. specijalne etape od Shaibaha, nalazi se sat i 21 minut na vrhu tabele u svojoj Tojoti Hiluk.

Miting se završava u Damamu u nedelju.

„Odradili smo neverovatnu etapu i bez grešaka. Izgledalo je malo lako jer ne guramo mnogo, samo da završimo danas bez ikakvih problema, tako da ne moramo da radimo na automobilu cele noći“, rekao je katarski.

„Ne moramo da napadamo uzalud. Još uvek imamo previše sati… danas smo samo trebali da završimo. Moramo da kontrolišemo jer nema smisla da stvarno ludujemo.

U kategoriji motocikala, Amerikanac Skiler Hoves preuzeo je vrh Huskvarne, ali samo za 28 sekundi od australijskog KTM vozača Tobija Prajsa, dok je lider preko noći i pobednik iz 2021. Kevin Benavides iz Argentine pao na treće mesto.

„Danas nas nije mnogo razdvajalo. Znam da su vremena bila super bliska… sve što treba da uradi je da budemo stegnuti sve do cilja, što je super uzbudljivo“, rekao je Hous.