Francuska u polufinalu EURO 2024 nakon maratonske drame protiv Portugalije

Francuska u polufinalu EURO 2024 nakon maratonske drame protiv Portugalije

Fudbaleri Francuske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva nakon dramatične pobede nad Portugalijom rezultatom 5:3 u izvođenju jedanaesteraca na stadionu u Hamburgu. Utakmica je završena bez golova nakon produžetaka, ali su Francuzi bili precizniji sa bele tačke, dok je Žoao Feliks pogodio stativu u odlučujućoj trećoj seriji.

Oba tima su pokazala izuzetan oprez u regularnom toku utakmice, sa ograničenim prilikama za golove. Bruno Fernandes je imao najbolji pokušaj za Portugaliju u prvom poluvremenu, dok je francuski tim pokazao opasnost preko Dembelea i Mbapea tokom drugog poluvremena i produžetaka.

Posle neefikasne igre u produžecima, odluka je pala u seriji jedanaesteraca. Svi francuski izvođači bili su sigurni, dok je Žoao Feliks pogodio stativu, ostavljajući Portugaliju bez šanse za povratak.

Francuska će se sada suočiti sa Španijom u polufinalu, zakazanom za 9. jul u Minhenu. Ostaje da se vidi da li će ova pobeda nad Portugalijom biti korak ka osvajanju evropskog trona za ekipu Didijea Dešama.