Florijan Virc postigao 2 gola u svom debiju u Ligi šampiona u pobedi Leverkuzena od 4:0

Florijan Virc postigao 2 gola u svom debiju u Ligi šampiona u pobedi Leverkuzena od 4:0

Florijanu Vircu je trebalo manje od pet minuta da postigne svoj prvi gol u Ligi šampiona na svom debiju u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Virc, koji se smatra jednim od najboljih mladih igrača na svetu, takođe je postigao još jedan pogodak kada je Bajer Leverkuzen pobedio Fejenord od 4-0 u četvrtak.

Leverkuzen je izgubio u finalu Lige Evrope u maju, što je bio njegov jedini poraz u značajnoj sezoni u kojoj je osvojio Bundesligu i Kup Nemačke.

Atalanta, tim koji je pobedio Leverkuzen pre četiri meseca, kasnije je u četvrtak ugostio Arsenal.

Pobeda Leverkuzena i pobeda Benfike protiv Crvene zvezde od 2:1 bila su dva rana starta treće večeri novog formata Lige šampiona koji zamenjuje tradicionalnu grupnu fazu.

Sada, svaki po 36 timova igra sa osam različitih protivnika do januara i rangirani su na jednoj ligaškoj tabeli kako bi se odlučilo koji timovi će proći u nokaut fazu.

Takođe kasnije, Barselona je igrala u Monaku; Atletiko Madrid je bio domaćin Lajpcigu; a Brest se suočio sa Šturmom iz Graca.

Virc je odlično počeo sezonu, sa tri gola na isto toliko utakmica u Bundesligi.

I 21-godišnjak je nastavio taj niz u četvrtak u Roterdamu. Robert Andrih je presekao loše dodavanje Fejenorda i ubacio loptu do Virca, koji je skočio napred pre nego što je šutirao u donji desni ugao.

Leverkuzen je udvostručio svoje vođstvo na pola sata kada je pametno dodavanje Viktora Bonifacija sa ivice šesnaesterca oslobodilo Džeremija Frimponga sa desne strane, a njegov centaršut je Alehandro Grimaldo pogodio na daljoj stativi.

Još jedan centaršut Frimponga je Virc ubacio šest minuta kasnije.

Leverkuzenu nije bila potrebna nikakva pomoć, ali joj je pružena na kraju poluvremena kada je urlik nemačkog golmana Fejenorda Timona Velenrojtera video kako je prebacio loptu preko linije nakon što je Edmond Tapsoba udario glavom.

Novi trener Benfike Bruno Lage ostvario je dve od dve pobede zahvaljujući golovima reprezentativaca Turske Kerema Akturkoglua i Orkuna Kokčua.

Kokcu-ov udarac je bio posebno raskošan kada je izveo slobodan udarac u gornji desni ugao sa 25 metara.

Felisio Milson je kasno pogodio za domaće.