Fiorentina se domogla polufinala Kupa Italije protiv Bologne

Fiorentina se domogla polufinala Kupa Italije protiv Bologne

Fiorentina, prošlogodišnja vicešampionka, osigurala je svoje mesto u polufinalu Kupa Italije nakon dramatične pobede nad Bolognom u izvođenju penala. Maksim Lopez je bio junak izvođenja penala, postigavši odlučujući gol, što je Fiorentini omogućilo da slavi rezultatom 5-4.

Iako se meč završio bez golova, susret je bio intenzivan, a obostrano promašivanje cilja samo je dodatno podgrejalo dramu. Fiorentina se suočila s teškom borbom u osmini finala, gde je takođe trebalo da rešava putem penala protiv Parme.

Nakon izuzetno izvedenih penala, Fiorentina će se u aprilu sastati sa Milanom ili Atalantom u dvomeču polufinala. Ova pobeda dolazi u trenutku kada oba tima žestoko konkurišu za plasman u Ligu šampiona u Seriji A, s obzirom na to da Bolonja zaostaje samo bod ispod četvrte pozicije.

Bolonja, koja je u prethodnom kolu eliminisala dvostrukog branioca titule Inter iz Milana, imala je nekoliko izglednih prilika tokom meča. Džošua Zirkze je u 34. minutu pogodio prečku, a Rikardo Orsolini je takođe imao nesreću s udarcem u stativu u drugom poluvremenu.

Ova uzbudljiva utakmica obećava zanimljiv završetak Kupa Italije, a Fiorentina će s nestrpljenjem iščekivati rivala iz duela Milana i Atalante.