Horner: Ferstapen i Lekler se znaju gaje međusobno poštovanje, a veliki su rivali

Horner: Ferstapen i Lekler se znaju gaje međusobno poštovanje, a veliki su rivali

Prvi čovek Red Bulovog tima u Formuli 1 Kristijan Horner govorio je o rivalstvu svoje ekipe i Ferarija i istakao da taj odnos ne podrazumeva „animozitet“, kao što je to slučaj sa nekim drugim timovima u F1, prilično jasno aludirajući na Mercedes.

Sezona u F1 počela je trkama u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, a glavnu reč, kada je pitanje o borbi za prvo mesto, vodili su upravom aktuelni šampion Maks Ferstapen i vozač Ferarija Šarl Lekler. Njih dvojica su se takmičili još kao dečaci, na karting takmičenjima.

„Ljubitelji Formule 1 mogu da vide dvojicu fantastičnih mladih vozača koji se poznaju otkad su imali deset ili 11 godina. Osim toga, oni imaju veoma konkurentne bolide, tako da su prve dve trke ovogodišnjeg šampionata zaista bile fantastične. Možete da vidite da Šarl i Maks imaju poštovanje jedan prema drugom, a sa novim pravilima mogu bolje i da se trkaju. Uzorak koji imamo iz prva dva nastupa obećava da će sezone biti uzbudljiva“, izjavio je Kristijan Horner.

Naredni trkački vikend u šampionatu Formule 1 na programu je od osmog do desetog aprila, a voziće se trka za Veliku nagradu Australije. Čitavu akciju sa staze „Albert Park“ moći ćete da pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.