Ferari očekuje da će se boriti za pobedu u Zandvortu

Ferari očekuje da će se boriti za pobedu u Zandvortu

ZANDVOORT – Ferari je uveren da će biti mnogo bliži Red Bulu na Velikoj nagradi Holandije ovog vikenda nego što je bio u Belgiji prošle nedelje.

Trka je domaća za odbeglog vođu Formule 1 Red Bula Maksa Ferštapen, koji je bio u sopstvenoj ligi u Spa-Frankoršam i pobedio je pred svojom Narandžastom armijom navijača u Holandiji prošle godine.

„Ne mislim da smo tako loši kao što se čini,“ rekao je Ferari Karlos Sainz, koji je bio treći u Belgiji iza Red Bula jedan-dva nakon starta na pol poziciji.

„I prilično sam siguran da možemo da se vratimo od ovog vikenda i da se ponovo borimo za pol i pobedu“, dodao je Španac, koji je u četvrtak napunio 28 godina.

„Trku po trku podizali su tempo, iako ne tako davno u Austriji, uspevali smo da ih nadmašimo sa priličnom razlikom, ili u Francuskoj kada sam ja obišao Pereza krenuvši sa 20. pozicije. To je bilo pre samo tri trke. Tako da ne verujem da su se toliko poboljšali kao u Spa.“

Ferštapen, pobednik u devet od 14 dosadašnjih trka i sada 93 boda prednosti na vrhu, takođe je rekao da očekuje da će Ferari biti jak.

Sajnz je rekao da je Red Bul jednostavno imao bolji aerodinamički paket za Spa, najdužu stazu na šampionatu i takođe jednu od najbržih, dok je Zandvoort relativno kratak raspored sa dosta okreta.

„Možda sam samo previše optimističan ili se previše nadam da se to neće ponoviti, ali to je moj osećaj“, dodao je Španac.

Timski kolega Šarl Leklera složio se da bi Ferari trebalo da bude mnogo konkurentniji.

„Super smo motivisani i posle Spa bilo je dosta posla, pokušali smo da shvatimo šta uzrokuje nedostatak brzine na stazi“, rekao je on.

„Mislim da imamo još neke moguće pravce da istražimo i pronađemo tempo. Da li imamo konačne odgovore, još uvek ne znamo, ali znamo gde da idemo. Uveren sam da će jaz biti bliži“.