Fenerbahče i Rendžers pobedili na otvaranju Lige Evrope

Fenerbahče i Rendžers pobedili na otvaranju Lige Evrope

Fenerbahče je otvorio obnovljenu Ligu Evrope pobedom od 2:1 kod kuće nad belgijskim klubom Union Saint-Gilloise, a oba tima su u četvrtak završila utakmicu sa 10 igrača.

Defanzivac Čaglar Sojunču otvorio je gol za tim Žozea Murinja u 26. poluvolejem iz blizine, a autogolom Kristijana Berdžesa u 82. rezultat je 2:0 za Fenerbahče. Ros Sajks je postigao gol u nadoknadi vremena za goste.

Defanzivac Uniona Kevin Mek Alister dobio je crveni karton u 74., a zamena Fenerbahčea Brajt Osaji-Samjuel isključen je u poslednjem minutu.

Fenerbahče je prošle sezone eliminisao Union u osmini finala trećeligaške konferencijske lige.

Drugi nivo Evrope je poznat teren za Murinja, koji je doveo Mančester junajted do titule 2017. Posao Fenerbahčea preuzeo je van sezone. Sa Murinjom na čelu, Roma je izgubila finale 2023. od Sevilje nakon izvođenja penala.

U još jednoj ranoj utakmici, Rendžers je pobedio Malme sa 2-0.

Poraženi finalista Lige Evrope 2022. nije gubio vreme. Nedim Bajrami je pogodio u uvodnom minutu. Ros Mekausland je postigao gol u drugom poluvremenu.

Rendžers je izgubio u finalu 2022. od Ajntrahta iz Frankfurta. Nemački klub će biti u akciji kasnije u četvrtak, gde će ugostiti češku Viktoriju Plzenj.

U Londonu je utakmica Totenhema protiv Karabaga odložena 35 minuta zbog prekida putovanja. Roma igra sa Atletik Bilbaom između ostalih preostalih kasnih utakmica.

Kao iu Ligi šampiona, tradicionalna grupna faza Lige Evrope zamenjena je proširenom fazom lige sa svih 36 timova koji se takmiče na jednoj tabeli.

Svaki tim Lige Evrope će do 30. januara odigrati osam utakmica protiv osam različitih protivnika.