Fakundo Kampaco novi košarkaš Crvene zvezde

Fakundo Kampaco novi košarkaš Crvene zvezde

Argentinski reprezentativac i doskorašnji košarkaš Dalas mevriksa Fakundo Kampaco novi je košarkaš Crvene zvezde. Argentinac je sa crveno-belima potpisao ugovor do juna 2024. godine, saopštio je beogradski klub.

Argentinac Fakundo Kampaco igra na poziciji plejmejkera i veliko je pojačanje za „crveno-bele“.

Prve ozbiljne korake bek visok 180 centimetara, napravio je u Mar Del Plati sa Penjarolom gde je osvojio četiri titule prvaka Argentine, pre nego što je prešao u Real iz Madrida.

Prve dve sezone u Španiji proveo je u Mursiji kao pozajmljeni igrač „kraljevskog kluba“, da bi kasnije sa timom iz Madrida osvojio dve Evrolige, tri titule prvaka Španije, španski Kup i četiri Superkupa.

U poslednjoj sezoni u Realu po meču je prosečno beležio devet poena i sedam asistencija za 25 minuta na parketu.

Od 2020. godine argentinski plejmejker igrao je u NBA ligi – prvo u Denver nagetsima sa srpskim košarkašem Nikolom Jokićem, a potom u Dalas mevriksima, gde nije uspeo da se nametne. 

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je titulu vicešampiona sveta u Kini 2019.godine, a saigrač mu je bio još jedan igrač Crvene zvezde – Luka Vildoza.

Argentinac se odmah priključio treninzima beogradskog kluba, a „crveno-beli“ navode da su dolaskom novog plejmejkera dobili ogromno pojačanje sa izuzetnom brzinom, pregledom igre, mnogo rešenja u napadu i poena u rukama.