F1: Sprint trka za Veliku nagradu Brazila 2022

F1: Sprint trka za Veliku nagradu Brazila 2022

Semafor 🔴: Ako u naslovu stoji simbol semafora, članak je aktivno ažuriran, povremenim osvežavanjem dobijate svež sadržaj.

U toku je formacioni krug.

Krug 1: Odličan start Magnusena, vodi trku. Alonso i Okon imaju kontakt nakon što je Okon izgurao široko u prvoj krivini svog timskog kolegu.

Krug 2: Magnusen vodi, Rasel napada Ferštapena, ali vozač Red Bula bez problema brani svoju poziciju.

Krug 3: Ferštapen obilazi Magnusena, DRS je omogućen.

Krug 4: I Rasel obilazi Magnusena, a nedugo zatim i Sainz za Ferari.

Krug 6: Hamilton obilazi Magnusena, a kontrola trke je prijavila nepravilnosti tokom procedure starta kod nekoliko vozača, među kojima je i Hamilton (ostali vozači su Rikardo i Džou Guanju). Stjuarti trenutno ne razmatraju ovo. Alonso ima oštećenje na prednjem krilu, nakon incidenta koji je imao sa Okonom na startu trke.

Krug 9: Perez sustiže Magnusena, a Fetel i Strol imaju incident u kome Fetel za malo izvlači deblji kraj. Dok je Fetel pokušao da obiđe Strola, ovaj ga je izgurao van granica staze, ali je nemac uspeo da iskontroliše auto i ostane u trci.

Krug 12: Rasel na drugoj poziciji napada vođu Ferštapena, ali on brani vođstvo fantastičnom strategijom.

Krug 13: Žuta zastavica je na snazi, Albon je ispao iz trke zbog problema sa formulom.

Krug 14: Lekler obilazi Norisa, Rasel obilazi Ferštapena za vođstvo u trci.

Krug 19: Sainz sustiže i obilazi Ferštapena, ali ga pri tom primorava da izađe na samu ivicu staze, i dvojica vozača imaju kontakt, Maks prolazi lošije sa otkinutim komadom prednjeg krila.

Krug 20: Hamilton obilazi Ferštapena ubrzo nakon incidenta koji je ostavio šampiona sezone bez kompletnog prednjeg krila.

Krug 23: Perez razgovara sa timom u vezi sa mogućnošću da bude propušten ispred Ferštapena, obzirom da mu poeni znače u borbi za drugo mesto u šampionatu vozača.

Krug 24: Nepromenjen poredak u trci.

Cilj: Rasel pobeđuje u Sprint trci u Brazilu. Sainz stiže na cilj drugi, ali će dobiti kaznu za kontakt koji je imao sa Maksom Ferštapenom. Ovo stavlja dva vozača Mercedesa Rasela i Hamiltona, koji je stigao treći u sprintu, na prvi red startnog poretka u Interlagosu.