F1: Pripreme za Veliku nagradu Singapura 2024

F1: Pripreme za Veliku nagradu Singapura 2024

U prvom treningu pred Veliku Nagradu Singapura, Šarl Lekler iz Ferrarija postavio je najbrže vreme, nadmašivši Landa Norisa iz McLarena za samo sedam stotinki sekunde. Na stazi Marina Bay, trkači su koristili kombinaciju srednjih i tvrdih pneumatika, pri čemu je Noris prvi postavio brzo vreme na srednjem sastavu pneumatika sa vremenom od 1m 33.903s. Usledilo je oštro nadmetanje, ali je Lekler uspeo da preuzme vrh u polovini sesije.

Drugi trening je održan pod reflektorima, gde je Lando Noris preuzeo vodeću poziciju od Šarla Leklera. Vozači su započeli sesiju na srednjim i tvrdim gumama, ali su ubrzo prešli na meke gume za simulaciju kvalifikacija. Noris je zabeležio najbolje vreme sesije od 1m 30.727s, dok je Lekler bio veoma blizu, sa manjim kontaktom sa zidom tokom svoje brze vožnje.

Lando Noris je najviše napredovao između dva treninga, prešavši sa drugog mesta na prvo, dok je Šarl Lekler blago zaostao u drugom treningu uprkos dobroj vožnji.

Oba treninga su pokazala oštru konkurenciju među vozačima i timovima, dok se pripremaju za kvalifikacije i samu trku. Timovi će sada analizirati podatke i pripremiti se za finalne treninge pred kvalifikacije.

Preostali događaji tokom ovog trkačkog vikenda su:

  • Trening 3: 11:30 do 12:30, subota,, 21 septembar,
  • Kvalifikacije: 15:00 do 16:00, subota, 21. septembar.
  • Trka: 14:00, nedelja, 22. septembar.

Pratite Šampionat Formule 1 na portalu Okvir!