F1: Pripreme za Veliku nagradu Meksika 2024

F1: Pripreme za Veliku nagradu Meksika 2024

Autodromo Hermanos Rodriguez bio je domaćin uzbudljivih trening sesija tokom priprema za Veliku nagradu Meksika 2024, a vozači i timovi su pokazali izuzetne performanse uoči trkačkog vikenda. Od nesreća do iznenađujućih rezultata, sesije su pružile puno materijala za analizu.

Prva sesija (FP1) videla je Džordža Rasela iz Mercedesa kako postavlja najbrže vreme, dok su Karlos Sainc i Juki Cunoda zauzeli drugo, odnosno treće mesto. Sesija je prekinuta dva puta zbog crvenih zastava – prvo zbog otpadaka na stazi, a zatim zbog sudara Aleksandera Albona i Olija Bermena. Albon je izgubio kontrolu nad svojim bolidom Williams u devetoj krivini i udario u barijeru, a pri tom incidentu oštećen je i Bermenov Ferrari.

Druga sesija (FP2) bila je posvećena testiranju Pirelli guma za 2025. godinu i trajala je produženih 90 minuta. Ovaj put, Sainz je bio najbrži, ali je i ova sesija bila prekinuta kada je Rasel doživeo težak izlazak sa staze. Srećom, iz incidenta je izašao neozleđen. Maks Ferštapen, šampion sveta, nije uspeo da zabeleži vreme zbog problema s motorom.

Treća i završna sesija (FP3) završena je bez većih problema, a Oskar Pjastri iz McLarena bio je na čelu, praćen od strane svog timskog kolege Landoa Norisa. Sainc je bio treći, dok su se u top pet još uključili Ferštapen i Luis Hamilton iz Mercedesa.

Trka za Veliku nagradu Meksika 2024 će biti vožena u nedelju 27. oktobra u 21 čas. Pratite Formulu 1 na portalu Okvir.