F1: Pripreme za Veliku nagradu Majamija 2022

F1: Pripreme za Veliku nagradu Majamija 2022

Prvog dana priprema za trku na Međunarodnom autodromu u Majamiju, privremenoj stazi koja je napravljenoj oko Hard Rock stadiona u Majamiju, vozači su ispitivali kako se njihovi automobili ponašaju na svežem asfaltu.

Zabava je za neke počela u pitstop-u. Rasel i Okon su za malo završili prvi trening pre vremena, nakog bliskog susreta.

Imajući u vidu da na ovoj stazi nikada pre nije vožena trka, ne čudi da je bilo dosta poteškoća. od kojih su neke prikazane na fotografijama ispod.

Botas, Sainz, Cunoda, Perez, Lekler, Hamilton, Ferštapen, su u više navrata imali bliske susrete sa barijerama i zidovima koji okružuju stazu, neudobna prelaženja preko jastučića u krivinama i šikanama ili su gubili kontakt sa podlogom i završavali u zaštitnim oblastima oko uokvirenog dela staze, usmereni u direktnom ili obrnutom smeru.

Lekler, Rasel i Ferštapen su zauzeli prve pozicije nakon prvog slobodnog treninga. Vremenom 1:31.098s Ferarijev vozač je još jednom pokazao spremnost njihovog automobila da predvodi takmičenje. Ovoga puta Mercedes nije puno zaostajao i drugo mesto je zauzeo sa svega 71 hiljaditih delova sekunde zaostatka., dok je Ferštapen kasno nepunih 18 stotinki za vodećim.

Raspored preostalih događaja predstojećeg vikenda je sledeći:

Subota 7. maj
Trening 3: 19:00 – 20:00 CEST
Kvalifikacije: 22:00 – 23:00 CEST

Nedelja 8. maj
Trka: 21:30 CEST

Pridružite nam se i pratite komentare Velike nagrade Majamija 2022 uživo na portalu OKVIR.