F1: Pripreme za Veliku nagradu Holandije 2022

F1: Pripreme za Veliku nagradu Holandije 2022

Mercedes je uzeo prve dve pozicije na prvom treningu na Velikoj nagradi Holandije ovog vikenda, dok je Džordž Rasel postavio vodeće vreme ispred svog timskog kolege Luisa Hamiltona u Zandvortu.

Na mekim gumama, Rasel je postavio vreme od 1:12.455s da bi nadmašio Hamiltona, na drugom mestu, za 0.240s. Karlos Sainz, u Ferariju, bio je treći najbrži, još 0,390s iza trkača Srebrne strele, dok je Lando Noris bio četvrti.

Danijel Rikardo je bio peti najbrži ispred drugog Ferarija Šarla Leklera na šestom mestu. Za Red Bul start vikenda definitivno nije bio ono što su želeli, jer dok je Serdjo Perez bio na sedmom mestu, domaći heroj Maks Ferštapen je stao na stazi zbog problema sa prenosom, prouzrokujući crvene zastavice.

Ferari je bio u sjajnoj formi tokom popodnevnog, drugog treninga, na Zandvortu, dok je Šarl Lekler predvodio za Skuderiju, ispred timskog kolege Sainza.

Lekler je postavio vreme od 1:12.345s u svojoj kvalifikacionoj simulaciji, za 0.004s brže od Karlosa. Ovo je bila još jedna dobra sesija za Mercedes, sa Luisom Hamiltonom koji je zaokružio prva tri, 0,072s iza Leklera.

Lando Noris je bio još jedan u dobroj formi u petak popodne, osvojio je četvrti najbrži i razdvojio dvojicu vozača Mercedesa, sa Džordžom Raselom na petom mestu, ispred Lensa Strola na šestom i Fernanda Alonsa u P7.

Maks Ferštapen se vratio na stazu nakon što je propustio veći deo FP1 zbog problema sa prenosom, ali je mogao samo da postavi dovoljno dobro vreme za osmo mesto, dok je timski kolega Perez pao na 12. mestu. Juki Cunoda je takođe nakratko izazvao crvene zastavice nakon što je ušao u šljunak na izlazu iz skretanja 10.

Raspored preostalih događaja tokom trkačkog vikenda:

Subota 3. septembra 2022:

  • Trening 3: 12:00 – 13:00 CEST
  • Kvalifikacije: 15:00 – 16:00 CEST

Nedelja 4. septembar 2022:

  • Trka: 15:00 CEST

Pratite Veliku nagradu Holandije na portalu OKVIR.