F1: Pripreme za Veliku nagradu Azerbejdžana 2024

F1: Pripreme za Veliku nagradu Azerbejdžana 2024

Maks Ferštapen je pokazao impresivnu formu postavljajući najbrže vreme u uvodnom treningu za Veliku nagradu Azerbejdžana, uprkos kasnom startu. On je bio brži od Luisa Hamiltona i Serđa Pereza, što ukazuje na snažan početak za Red Bull. Šarl Lekler, iako je započeo trening kao najbrži, doživeo je udes kada je naleteo na prašnjavi deo staze na prilazu zavoju 15 i udario u zid, što je njegov trening završilo pre vremena. Sa druge strane, Oliver Berman je pokazao obećavajuće rezultate zauzimajući 11. mesto u svom prvom nastupu za Haas.

Zapažen je bio i Fernando Alonso koji je pokazao pozitivne znakove napretka na stazi koja se inače smatra povoljnijom za bolid Aston Martina. Lans Strol je izrazio nezadovoljstvo performansama svog auta.

Šarl Lekler se uspešno oporavio od jutarnjeg udesa, postavivši najbrže vreme u drugom treningu, što ga je stavilo ispred Serđa Pereza i Luisa Hamiltona. Carlos Sainz je takođe bio u vrhu, iako je imao bliski susret sa zidom. S druge strane, Oliver Berman je opet odvezao sjajnu rundu u HAASu, završavajući trening na sedmom mestu, što je značajan napredak u odnosu na njegovo 11. mesto u prvom treningu.

U drugom treningu, vozači poput Serđa Pereza i Šarla Leklera su dodatno popravili svoje pozicije u poređenju sa prvim treningom, dok su ostali, poput Gazlija i Okona, doživeli tehničke probleme koji su ograničili njihov napredak.

Džordž Rasel je stekao prednost na vrhu tabele tokom finalnog treninga, ispred Šarla Leklera i Landa Norisa, u treningu koji je bio prekinut crvenim zastavama. Bermanov udes i Okonova tehnička poteškoća su doveli do crvenih zastava, što je uticalo na ritam treninga.

Kvalifikacije su zakazane za 14 časova, a rezultate možete pratiti na portalu Okvir.