Evropski šampion Španija prvi rival Srbiji u Ligi nacija

Evropski šampion Španija prvi rival Srbiji u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Španije meč prvog kola u okviru A divizije Lige nacija. Duel na stadionu „Rajko Mitić“ igra se od 20.45.

Prvak Evrope, selekcija Španije igraće u Beogradu prvi meč nakon osvajanja šampionske titule u Nemačkoj. I Srbiji će ovaj duel biti prvenac nakon Evra sa kog se vratila bez uspeha. Ekipa selektora Dragana Stojkovića odigrala je dve utakmice nerešeno – sa Slovenijom 1:1 i Danskom 0:0, a izgubila je od Engleska sa 1:0.

Javnost u Srbiji nije blagonaklono prihvatila rezultat reprezentacije na prvenstvu Evrope, nije se mirila sa činjenicom da „orlovi“ nisu uspeli da se plasiraju u eliminacionu rundu.

U periodu od oko dva meseca, nakon Evra, došlo je do brojnih ostavki čelnih ljudi u Fudbalskom savezu Srbije, ali i promena u igračkom kadru.

Stojkovićev tim igraće protiv šampiona Evrope bez Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića Savića, Vanje Milinkovića Savića, Miloša Veljkovića, Nemanje Gudelja, nisu tu ni Filip Mladenović, Filip Kostić, Nemanja Maksimović…

Prvi igrač koji je doneo zvaničnu odluku da se oprosti od reprezentativnog dresa neposredno nakon takmičenja u Nemačkoj bio je Dušan Tadić, rekorder po broju nastupa za nacionalni tim sa 111 utakmica. Isti je slučaj i sa Darkom Lazovićem što je bila nepoznanica donedavno.

Srbija će na terenu protiv Španije biti predvođena novim kapitenom tima Nikolom Milenkovićem.