Evropski festival fudbala u Nemačkoj

Evropski festival fudbala u Nemačkoj

Sve je spremno za evropski fudbalski spektakl. Kontinentalni šampionat održaće se od 14. juna do 14. jula. Domaćin Nemačka i reprezentacija Škotske od 21.00 u Minhenu odigraće duel kojim će biti otvoreno 17. izdanje Evropskog prvenstva u fudbalu. U zemlji bogatoj fudbalskom tradicijom 24 reprezentacije boriće se za titulu šampiona Evrope.

Nemačka će ugostiti reprezentacije i fudbalske zaljubljenike u deset gradova. Kombinacija modernih stadiona i bogata kulturna baština nude pun ugođaj boravka. Gradovi domaćini su: Berlin, Minhen, Dortmund, Štutgart, Hamburg, Lajpcig, Diseldorf, Keln, Frankfurt i Gelzenkirhen.

Utakmice će biti odigrane na Lajpsiškom stadionu, Rajnenerdžiju,  Diseldorfskoj i Frankfurtskoj areni, Narodnom stadionu, Šalke i Štutgart areni, Signal Iduna parku, Minhen areni i Olimpijskom stadionu.

Kao i uvek, kontinentalno takmičenje okuplja najbolje reprezentacije, sa ekipama kao što su Francuska, Španija, Nemačka i Engleska koje se smatraju glavnim favoritima. Međutim, istorija je pokazala da Evropsko prvenstvo često donosi iznenađenja, pa ćemo s posebnom pažnjom pratiti i ostale timove poput Danske, Belgije, Portugalije i druge selekcije u cilju novog istorijskog rezultata.

Takmičenje počinje grupnom fazom, gde su 24 tima podeljena u šest grupa sa po četiri ekipe. Po dve najbolje selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, proći će u nokaut fazu. Eliminaciona runda donosi sve veću tenziju i neizvesnost, sve do velikog finala koje će se odigrati 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Evro nije samo fudbalski turnir – to je spoj sporta i kulture. Navijači će imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu, uključujući koncerte, izložbe i razne manifestacije koje će se održavati širom zemlje domaćina. Oni koji se pak nisu već zaputili ka Nemačkoj imaće priliku da prate razvoj događaja na internet portalu RTS-a, uz to direktne prenose utakmica možete pratiti na kanalima Javnog medijskog servisa.

Najnovije vesti, analize utakmica i ekskluzivni intervjui očekuju sve zaljubljenike na sajtu RTS-a. Spremite se za vrhunsko izdanje fudbala – Evropsko prvenstvo 2024. godine obećava da će biti događaj za pamćenje