Evropsko prvenstvo 2024: Pregled grupa

Evropsko prvenstvo 2024: Pregled grupa

Evropsko prvenstvo 2024. donosi uzbudljivu fazu grupnog takmičenja, a slede pregledi svake grupe nakon žreba:

Grupa A: Nemačka, Mađarska, Škotska, Švajcarska

Domaćin Nemačka ima priliku za optimizam s obzirom na povoljan žreb. Prva takmičarska utakmica protiv Škotske obećava uzbudljiv početak, dok će Mađarska i Švajcarska pokušati da naprave iznenađenje u ovoj grupi.

Grupa B: Španija, Albanija, Hrvatska, Italija

Španija i Italija, osvajači tri od poslednje četiri titule, zajedno sa Hrvatskom, čine izuzetno tešku grupu. Albanija kao autsajder ima priliku da iznenadi.

Grupa C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Engleska i Danska, dva tima koja su imala sjajne nastupe na Svetskom prvenstvu 2022., su favoriti u ovoj grupi. Slovenija i Srbija će se boriti za iznenađenje.

Grupa D: Francuska, Austrija, Holandija, pobednik plejofa (Poljska, Estonija, Vels, Finska)

Francuska i Holandija, stare rivalke, obećavaju atraktivne mečeve u ovoj grupi. Austrija ima šansu da napravi iznenađenje, dok će pobednik plej-ofa pokušati da se izbori sa velikanima.

Grupa E: Belgija, Rumunija, Slovačka, pobednik plejofa (Izrael, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina)

Belgija ulazi kao favorit u grupu sa Rumunijom i Slovačkom. Pobednik plej-ofa, između Izraela, Islanda, Bosne i Hercegovine i Ukrajine, biće dodatni izazov.

Grupa F: Portugal, Turska, Češka, pobednik plej-ofa (Gruzija, Luksemburg, Grčka, Kazahstan)

Portugal sa Kristijanom Ronaldom ima sjajne izglede u ovoj grupi. Turska i Češka će pokušati da se suprotstave favoritima, dok će pobednik plej-ofa doneti nepredvidivost.

Evropsko prvenstvo 2024. obećava uzbuđenje, a navijači širom kontinenta jedva čekaju da vide kako će se odvijati borba za titulu.