Everton poražen od Brajtona rezultatom 4-1

Everton poražen od Brajtona rezultatom 4-1

LIVERPUL – Everton je na svom terenu savladao Brajton i Hov Albion sa 4-1 koji je postigao tri gola u pet minuta drugog poluvremena u svojoj prvoj utakmici Premijer lige u 2023. i ostavio Plave da lebde iznad zone ispadanja, posle još jednog užasnog odbrambenog prikaza.

Rezultat će verovatno dovesti do velikog pritiska na menadžera Frenka Lamparda, koji je video kako njegova ekipa obezbeđuje remi 1-1 sa šampionom Mančester Sitijem u novogodišnjoj noći da bi potpuno kapitulirao rano u drugom poluvremenu na Gudison Parku protiv Brajtona.

Krilo Kaoru Mitoma, koji je postigao gol u porazu Brajtona kod kuće od Arsenala rezultatom 4-2 u njihovom poslednjem izlasku, protraćio je ranu šansu udarcem glavom, ali je više nego nadoknadio to kliničkim nizom i završio u 14. minutu i ​​otvorio rezultat.

Tinejdžerski irski napadač Brajtona Evan Ferguson, nagrađen svojim prvim startom u ligi nakon što je sa klupe došao i postigao gol protiv Arsenala, pogodio je prvi udarac u sedam minuta u drugom poluvremenu i povećao prednost gostiju.

Taj gol je izazvao potpuni defanzivni kolaps Evertona pošto je Soliju Marču dozvoljeno da prođe kroz odbranu Evertona pre nego što je šutirao u 54. minutu.

Everton je reagovao tako što je izašao na drugu stranu i izborio korner, ali svaka šansa koju su imali da se vrate u igru je pogubljena kada je Brajton osvojio loptu i uzvratio, a Paskal Gros je postigao četvrtu mrežu sa lepim finišom u igrici. 57th.

Evertonu je trebalo do nadoknade da postigne utešni gol, Demarai Grej je postigao pogodak sa bele tačke nakon što je Aleksa Ivobija faulirao golman Roberto Sančez, ali je to bila hladna uteha za domaće navijače, koji su glasno izviždali svoju stranu na poslednjem zvižduku.

Rezultat ostavlja Everton na 16. mestu sa 15 bodova nakon 18 utakmica, bod iznad zone ispadanja i samo tri ispred Sautemptona iz podruma, dok četiri donja četiri imaju utakmicu manje protiv Plavih. Brajton je na osmom mestu sa 27 bodova.