Đerona odredio spisak za početak kvalifikacija za Euro 2024.

Đerona odredio spisak za početak kvalifikacija za Euro 2024.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je spisak kandidata za sastav reprezentacije pred EHF nedelju nacionalnih timova i prve mečeve kvalifikacija za EHF EURO 2024.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće joj selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Srbija će u oktobru odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Kvalifikacije započinju na domaćem terenu susretom sa Finskom u sredu, 12. oktobra od 18 časova u hali SPENS u Novom Sadu, dok će u nedelju, 16. oktobra takođe od 18 časova gostovati Slovačkoj u Prešovu.

Na spisku se nalaze:

Golmani : Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara

Leva krila : Vanja Ilić, Miloš Grozdanić

Pivoti : Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Desna krila : Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Bekovi : Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Miloš Kos, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Mihajlo Radojković.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za ponedeljak, 10. oktobar do 13 časova u SC FSS u Staroj Pazovi gde će se odvijati i trenažne aktivnosti.

Na smotri najboljih evropskih selekcija 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Nemačke učešće su obezbedile tri prvoplasirane ekipe sa Evropskog šampionata 2022. godine – Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta koje vode na EHF EURO 2024. Dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na šampionatu u Nemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.

Borba za plasman na takmičenje počinje sredinom oktobra, a nakon šest odigranih kola, krajem aprila meseca 2023. biće poznati svi učesnici EHF EURO 2024.