Erani i Vavasori osvojili titulu na US Openu u mešovitom dublu u Jangovom finalnom meču pre povlačenja

Erani i Vavasori osvojili titulu na US Openu u mešovitom dublu u Jangovom finalnom meču pre povlačenja

Sara Erani i Andrea Vavasori osvojili su titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u mešovitim dublovima pobedom od 7-6 (0), 7-5 u četvrtak nad Tejlorom Taunsendom i Donaldom Jangom, koji je u svojoj karijeri ostao bez titule na grend slemu.

Erani, koja je osvojila grend slem u karijeri u ženskom dublu sa Italijankom Robertom Vinči, dodala je svoju prvu titulu u karijeri u mešovitim parovima zlatnoj olimpijskoj medalji u ženskom dublu koju je prošlog meseca osvojila sa Jasmin Paolini.

„Ove godine za mene je neverovatno. Neverovatno je“, rekao je Erani.

Taunsend i Jang, koji su prijatelji od detinjstva, dobili su džoker kartu za finalni turnir 35-godišnjeg Janga. Bivši prvorangirani junior nije mnogo igrao poslednjih godina, pošto je prešao na piklbol.

On i Taunsend su se probili kroz žreb, izbacivši branioca titule Anu Danilinu i Harija Heliovaru u četvrtfinalu.

Ali Erani i Vavasori, 3. nosioci, dominirali su u tajbrejku, a zatim pobedili u meču lomivši Taunsendov servis.

Erani nije igrao mešovite parove osam godina pre nego što je bio partner sa Vavasorijem na Vimbldonu. Ispali su u prvom kolu, a zatim su stigli do četvrtfinala na Olimpijskim igrama pre nego što su došli u Njujork.

Jangovi roditelji su trenirali Taunsenda, koja je izgubila u polufinalu ženskog dubla od Katerine Sinjakove nakon što su osvojile titulu na Vimbldonu.

28-godišnja Taunsendova rekla je posle meča da se nada da će navijači da vide dva crna igrača u finalu, nakon što je Koko Gauf osvojila titulu u Flushing Meadovsu prošle godine, a Frensis Tijafo u muškom polufinalu u petak, inspirisaće više njih. igrati se.

Jangu je tada predstavljen uramljeni kolaž fotografija na kojima igra na US Openu.

„Bili smo za korak, ali ovo je za mene ostvarenje sna jer je Tejlor kao mlađa sestra“, rekao je Jang.