Portugal u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nakon dramatične pobede nad Slovenijom

Portugal u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nakon dramatične pobede nad Slovenijom

Portugal je ušao u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je u dramatičnom meču savladao Sloveniju izvođenjem penala. Utakmica, koja je bila ispunjena ličnom dramom za Kristijana Ronalda, završena je bez golova u regularnom vremenu i produžecima, da bi Portugal trijumfovao sa 3-0 u penal seriji.

Kristijano Ronaldo je bio u centru pažnje tokom cele utakmice. Njegov udarac iz produžetka u 114. minutu odbranio je slovenački golman Jan Oblak, čime je utakmica otišla u penal seriju. Ronaldo je bio prvi izvođač penala za Portugal i postigao gol, dok je Diogo Kosta odbranio sva tri udarca Slovenije.

Diogo Kosta je postao heroj večeri, odbranivši penale Josipa Iličića, Jure Balkovca i Benjamina Verbiča. Bruno Fernandeš i Bernardo Silva su takođe postigli golove za Portugal, obezbeđujući konačan rezultat 3-0 u penal seriji.

Ronaldo je imao težak meč, promašivši nekoliko prilika tokom regularnog vremena i produžetaka. Nakon što je njegov udarac odbranio Oblak u produžetku, Ronaldo je bio očajan i plakao, ali je uspeo da se sabere i postigne ključni penal za svoj tim. Nakon postizanja gola, Ronaldo je pogledao okupljene portugalske navijače sa izvinjenjem, dok su oni uzvratili poznatim pokličem „Siuuuu“.

Utakmica je bila puna uzbuđenja i neizvesnosti. Ronaldo je imao nekoliko prilika, uključujući tri slobodna udarca i dva promašena udarca glavom. Najbolju priliku imao je u 89. minutu, ali je Oblak uspeo da odbrani njegov snažan udarac.

S druge strane, slovenačka zvezda u usponu, Benjamin Šeško, imao je dve zlatne šanse za pobedu. U 62. i 115. minutu izašao je jedan na jedan sa golmanom Kostom, ali nije uspeo da realizuje nijednu priliku. Prvi udarac je promašio gol, dok je drugi bio spašen sjajnom reakcijom Koste.

Portugal će se u četvrtfinalu suočiti sa Francuskom u Hamburgu, u reprizi finala Evropskog prvenstva iz 2016. godine, koje je Portugal tada dobio u Parizu. Ova utakmica obećava novi spektakl i priliku za Portugal da ponovi svoj uspeh